Obradović pred turnir u Opatiji: "Budžet nije pitanje za mene, ne treba da se vraćamo u prošlost"

Željko je u Hrvatsku poveo 14 igrača

  • 15
Željko Obradović

Foto: MN Press

Ekipa Partizana nastupaće ove sedmice na veoma jakom pripremnom turniru u Opatiji. Posle odrađenih visinskih priprema na Zlatiboru, ekipa se na samo par dana vratila u Beograd, posle čega putuje u Hrvatsku gde će prvi meč igrati protiv Cibone.

Trener Partizana, Željko Obradović ističe da za sada sve ide u najboljem mogućem redu i da je uprkos nekim poteškoćama odrađen najveći deo posla na srpskoj planinskoj lepotici.

- Sve teče normalno. Uradili smo stvari koje smo mislili da uradimo. Nažalost, neki igrači nisu bili u stanju da treniraju, neki su se priključili malo kasnije. Najvažnije je da smo održavali ritam treninga onako kako smo i zamislili. Intetzitet treninga je bio na visokom nivou. Prijateljske utakmice su provera svega onoga što se radilo na pripremama i tu će se najbolje videti šta bi trebalo u narednom periodu da popravimo i koje su stvari na kojima treba da insistiramo - rekao je Obradović za Sport Klub.

Obradović će u Opatiju povesti 14 igrača. Kaže da se ne treba vraćati u prošlost, iako mnogi smatraju da ova godina podseća na ono što se dešavalo početkom 1991.

- Mislim da treba da razmišljamo o narednoj sezoni i da se ne vraćamo previše u prošlost. Ovo je novi tim, ja sam novi trener, sve ovo je apsolutno novo i za njih i za mene. Treba nam dosta vremena da bismo shvatili koji je pravi put. Sve ostalo je manje važno. Ljudi će se uvek sećati nekih stvari, imaju pravo na to, ali mi koji smo unutra moramo da vodimo računa o ovome što je sadašnjost i budućnost koja je ispred nas.

Obradović dodaje da ne obraća previše pažnje na dešavanja u medijima i priče o budžetu Partizana.

- Mogu da razumem sve, znam da je to neka tema koja strašno interesuje ljude, ali to uopšte nije tema za mene. To je tema kojom se bavi predsednik kluba i sportski direktor i mislim da je predsednik već izašao sa nekom informacijom. Medije skoro i da ne pratim, to me ne zanima - zaključio je trener Partizana.

Video: Stari simboli na novom dresu: Kako će izgledati dres KK Partizana u novoj sezoni?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M park

    31. avgust 2021 | 12:28

    Ja sam delija od vijekovaaaa alii ovog majstora basketa trebamo svi da postujemoooooo

  • Bgd

    31. avgust 2021 | 13:22

    Dosta bre vise napada na Zeljka. Imamo nakboljeg trenera u evropi koji sigurno pored mnogo unosnijih ponuda je odabrao onu najmanje unosnu po njega, rizikovao i vratio se u svoju zemlju, e to je za respekt. A koliko zarađuje to je njihova stvar, najbolji jeste, tako da je i normalno da nece imati krs tim i biti trener za kikiriki. Sam ovaj njegov potez je za respekt i ne vidim poentu da se stvaraju tenzije zbog gluposti i trazi dlaka u jajetu samo da bi se stvorila negativna i nesportska atmosfera kakva ovde vlada godinama. Ljudi, uzivajte dok mozete, tu nam je najbolji trener u istoriji, Partizan i Zvezda se ozbiljno pojacavaju i imaju podjednako jake timove, ne vidim sta je problem.

  • Boki

    31. avgust 2021 | 12:47

    Molim medije da ih više ne pitate za budžet, čisto da vidimo koliko će im trebati da ga ničim izazvani spomenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA