Mirza Teletović se vraća na parket posle tri godine: Igraće za klub gde je i počeo svoju karijeru

Posle pauze od tri godine, Mirza se vraća košarci

  • 1
Mirza Teletović MN Press

Proslavljeni košarkaš iz Bosne i Hercegovine, a sada predsednik Košarkaškog saveza te zemlje, Mirza Teletović, odlučio je da posle tri godine prekine svoju penziju i da se vrati na košarkaški parket. Iduće sezone, Teletović će nastupati za ekipu Turbine iz Jablanice, gde je i počeo svoju karijeru.

Mirza Teletović će se na ovaj način vratiti bosanskohercegovačkoj košarci nakon 18 godina igranja van zemlje. Razlog povratka je i više nego jasan, jednostavno, želi da završi karijeru tamo gde je sve i počelo, u Turbini, gde sada trenira njegov sin.

Takođe, on je na ovaj način video idealnu priliku da se oduži svom gradu i svom timu. Međutim, njegova uloga neće biti usmerena samo ka igranju, on će pre svega u klubu biti nešto poput mentora mlađim igračima.

Inače, ekipa Turbine se trenutno takmiči u drugoj ligi ove zemlje, a njene ambicije su da već na kraju sezone obezbedi plasman u najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Mirza Teletović je u svojoj karijeri nastupao za Ostende, Kahu Laboral, Bruklin Netse, Finis Sanse, te na kraju za Milvoki Bakse. Još veću popularnost je stekao tokom Evropskog prvenstva 2015. godine, kada je šutirao "s parkinga" i zaludeo mnoge košarkaške fanove.

Kako je to sve izgledalo pre šest godina, možete pogledati i u videu ispod.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA