≫ 

Cibonini klinci držali čas košarke Partizanu, skupoceni crno-beli poraženi u borbi za finale

Ekipa Željka Obradovića moraće još mnogo da radi da bi dostigla željeni nivo

Željko Obradović Foto: KK Partizan

Košarkaši Cibone savladali su Partizan rezultatom 71:64 (22:11, 14:22, 9:11, 26:20) i plasirali se u finale turnira u Opatiji gde će igrati sa italijanskim Pezarom, dok će crno-beli, za utehu, odigrati duel za treće mesto protiv jakog tima Cedevite Olimpije.

Glavna konstatacija posle "klasika" je da su Cibosi potpuno zasluženo slavili, vodili su gotovo čitav meč, bili su bolji, precizniji, delovali su uigranije pod palicom srpskog trenera Vlade Jovanovića, na kraju odbili nalete crno-belih i upisali vrednu pobedu koja će im sigurno značiti za nastavak priprema.

Osnovno obeležje igre Partizana bio je veliki broj promašaja, greške u oba pravca, što su znalački koristili mladi igrači zagrebačkog tima predvođeni Prkačinom, Nakićem, Drežnjakom, Gnjidićem...

Tačku na pobedu Cibone stavio je Argentinac Vildoza trojkom dvadesetak sekundi pre kraja, ostao je na otvorenom šutu i pogodio, posle čega nije bilo vremena da Beograđani uzvrate.

Prethodno je Avramović pogodio za tri, primakao Partizan na "minus četiri", međutim Cibosi su izborili dva penala, oba i pogodili, nakon čega je usledio promašaj crno-belih te već opisana trojka Vildoze.

Podsetimo da Obradović za ovaj meč nije mogao da računa na rovite Kevina Pantera i Alena Smajlagića, što se i te kako osetilo u igri ekipe, koja nikako nije uspela da pronađe pravi ritam u napadu.

Rojvers i Branković su predvodili Zagrepčane sa po 13 poena, Vildoza je dodao 10, Nakić 8...

Cibona - Partizan 71:64 (22:11, 14:22, 9:11, 26:20)

CIBONA: Popić, Radovčić, Mustapić 2, Prkačin 7, Gegić 6, Vildoza 10, Majcunić 3, Gnjidić 7, Branković 13, Drežnjak 2, Rojvers 13, Nakić 8

PARTIZAN: Kuruc 5, Ledej 11, Zagorac 9, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 4, Sepanović, Miletić 4, Jovanović, Mur 6, Trifunović 2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haha

    1. septembar 2021 | 23:00

    Samo pogledajte razliku, Radonja trenira mirno, ne slika se, ne snima se. Ovaj Zoc svaki dan izbacuje snimke po sat vremena, najavljuje evroligu a kad ono dere ih Gegic iz Aba 2

  • 32 zagorska

    1. septembar 2021 | 22:27

    Ovo su najljepše utakmice za gledat jer ko GOD da pobjedi Zagreb slavi

  • Igor Obrenovac

    1. septembar 2021 | 22:47

    Kako ste naduvali priču "skupoceni" crno beli. Osim ovog dvojca iz Armanija tu više nema ozbiljnog igrača. Da pričamo realno, koji bre Smailagić, Kurusk, Madar, Koprivica, ko su ti momci, neki kao talenti za koje niko živ ne zna koliko mogu i da li će postati nešto u svetu košarke. O Zagorcu i Dangubiću neću trošiti reči. Centra nemamo, neka prosečna deca. Ovaj Avramović je solidan i ništa više od toga. Ovo nije tim za F4 ABA lige pa može trener da bude bilo ko. Ovo je Ostojina manipulacija jer partizanovci neće pljuvati po Željku, a kad neko bude i pitao šta je ovo, odgovor će biti mi gradimo tim za naredne godine. Lipši magarče do zelene trave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA