≫ 

Srpski festival u Superkupu Poljske: Nenadić doneo trofej Zjelonoj Gori, dobra igra Apića i Dreksela

Naši košarkaši imali važne uloge u prvom meču sezone u Poljskoj

  • 0
Nemanja Nenadić Foto: Marko Jovanović

Veliki broj srpskih košarkaša ove godine igraće u košarkaškoj ligi Poljske. Šampionat koji je kvalitetom iz godine u godinu sve bolji i daje sve više klubova u evropskim nadmetanjima postao je jako privlačan za naše igrače, koji su mahom nosioci svojih ekipa. To smo videli na primeru utakmice Superpuhara (Superkupa) Poljske, gde je Nemanja Nenadić bio jedan od predvodnika Zjelone Gore ka pobedi protiv Ostrova Velikopoljskog - 84:69.

Srpski košarkaš odigrao je zaista sjajnu utakmicu i faktički pokrenuo Zjelonu Goru ka pobedi serijom sa početka poslednje četvrtine ovog meča. Nenadić je na kraju "dogurao" do 14 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, a na terenu je proveo gotovo 30 minuta.

Sasvim solidnu partiju pružio je i njegov saigrač, a ujedno i reprezentativac Srbije, Dragan Apić. On je došao do šest poena uz četiri skoka i dve asistencije, a takođe je na terenu proveo skoro pola časa, tačnije 28 minuta.

KK Mladost Zemun - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Navijače Partizana zanimaće i kakvu partiju je pružio Trej Dreksel, koji je pre nekoliko dana otišao na pozajmicu u Ostrov. Mladi Amerikanac pravu šansu dobio je u samoj završnici susreta i uspešno se nametnuo svom novom treneru, pošto je brojao do osam poena uz dva skoka. Zanimljivo je da on ima i srpski pasoš.

Kao što smo pomenuli, Zjelona Gora je utakmicu rešila u poslednjoj četvrtini. Prethodno je ovaj tim u Valbžihu uglavnom imao prednost, ali je ipak ona bila sasvim dostižna i kretala se između dva i šest poena. Tek u završnih deset minuta ona je "odletela" na maksimalnih +22, posle kojih je Ostrov ipak ublažio katastrofu.

Inače, u Energa Basket Ligi pored Nemanje Nenadića i Dragana Apića za Zjelonu Goru, od srpskih košarkaša igraće još: Luka Ašćerić (Šljonsk Vroclav), Strahinja Jovanović (Šljonsk Vroclav), Novak Musić (Arka Gdinja), Danilo Ostojić (Hidrotrak Radom) i Đoko Šalić (Vilki Morskije Šćećin).

Video: Novi dres KK Partizana za ovu sezonu sa retro detaljima iz trofejne 1992: Omaž šampionima Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA