≫ 

"Ne zanima me da li je tim skup, Željko ne toleriše greške 2 puta": Avramović o pripremama Partizana

Prvotimac crno-belih generalno je zadovoljan učinjenim do sada

  • 1
Kk Partizan, Trening pred početak priprema Foto: Nikola Tomić

Iza košarkaša Partizana su tri kvalitetne pripremne utakmice tokom kojih su uspeli da ostvare dve pobede uz jedan poraz od Cibone. Koliko sutra će gostovati Radničkom u Kragujevcu, da bi potom usledio jak turnir u Istanbulu gde će crno-beli za rivale imati Monako, Uniks i Fenerbahče.

Iako je bilo trzavica na uvodnim mečevima, ne može se ni očekivati da se toliki broj novih košarkaša od starta uklopi u jednu celinu besprekorno. Često se može čuti da je ovo "vrlo skup" tim Partizana, što je odlučio da prokomentariše prvotimac Aleksa Avramović.

- Skup tim ili ne, mene to iskreno ne zanima. Mi smo tu zbog zajedničkog cilja i trofeja. Gradimo svoj mentalitet i naš fokus je na svakodnevnom napredovanju. Nadam se da će publika to da prepozna i da će nas bodriti do ostvarivanja zajedničkih ciljeva - rekao je Aleksa za klupsku televiziju.

Kk Partizan, Trening pred početak priprema Foto: Nikola Tomić

Kaže da je zadovoljan kako pripreme generalno napreduju i srećan je što se ekipa vratila na pravi kolosek posle neočekivanog poraza od Cibone u polufinalu turnira u Opatiji.

- Odigrali smo stvarno čvrsto, igrali smo pravu timsku košarku i to je dovelo do ubedljive pobede. Protiv Cibone nismo radili neke stvari koje smo prolazili na treninzima. Pre svega mislim na defanzivne zadatke - kritičan je Avramović.

Ističe da Željko Obradović ne prašta kada se jedna te ista greška ponovi dva puta.

- Kod Željka moraš da budeš maksimalno fokusiran.To je nešto na čemu on insistira. Ne sme da se pogreši dva puta. Kada se po drugi put ponovi greška tada je malo nezgodno.Sve to radi da bismo napredovali i da bi tim bolje izgledao. Idemo u dobrom pravcu, još kada se vrati Kevin, koji je paklen igrač, neće biti problema - rekao je Aleksa.

Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

Kaže da će Partizan u svakom meču ići najjače, na pobedu, ali da neće biti problema ako nekada dođe do poraza, jer i to je sastavni deo sporta.

- Ako imamo pravi pristup i energiju mislim da nema mnogo rivala koji mogu da nas pobede. Imamo još 20 dana do prve zvanične utakmice protiv Zadra, tu su i dva jaka turnira u Istanbulu i Atini da sagledamo šta smo uradili u proteklih mesec dana. Imamo dobar tim, gladni smo i to mi se sviđa. Nema sujetnih, svi smo došli u Partizan željni uspeha i osvajanja trofeja - zaključak je Alekse Avramovića.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogledalce

    6. septembar 2021 | 13:42

    Ogledalce, ogledalce kaži za koga navijaš.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA