Iver ne pada daleko od klade: Sin čuvenog Dejvida Blata napravio veliki korak, igraće Evroligu

Legendarni trener može da bude ponosan na dostignuća Tamira u dosadašnjem delu karijere

  • 0
Tamir Blat Foto: fiba.basketball

Ne treba sporiti da je Dejvid Blat jedan od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera svih vremena. Takav teret sada treba da ponese njegov sin, Tamir Blat koji se već sedam godina profesionalno bavi košarkom i ovog leta napravio je prvi veći korak na tom putu.

Posle dugih sedam godina provedenih u Izraelu, konačno ga je primetio i jedan tim sa Starog kontinenta. Tako će Tamir u narednoj sezoni nastupati u Evroligi za ekipu Albe i to nakon što je u svojoj matičnoj zemlji tri puta osvojio Kup, jednom Liga kup, a tri puta bio deo Ol-Star utakmice. Na sve to, proglašen je za najboljeg mladog igrača FIBA Lige šampiona 2019. godine.

Danas je usledilo njegovo predstavljanje u novom klubu sa kojim je potpisao ugovor na tri godine još prošle sezone, ali je Alba odlučila da ga tokom prethodne ipak ostavi u Izraelu na dodatnom kaljenju. Sada kada se Blat dodatno dokazao, vreme je da "zagazi" i zaigra u Evroligi.

Tokom svoje karijere nastupao je za Hapoel iz Tel Aviva, Ramat HaŠaron, Hapoel Holon i Hapoel Jerusalim. Sa reprezentacijom Izraela osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Grčkoj 2017. godine, a uspeo je da debituje i za seniore i da zaigra protiv Srbije pre dve godine kada je Izrael čak i slavio. To je komentarisao i njegov otac Dejvid neposredno posle meča.

- Da li ste videli mog sina? Imao je skoro tripl-dabl. Velika pobeda, Izrael protiv Srbije, da li ste to videli? Igrali su u dva popodne, imao je deset poena, devet asistencija i sedam ukradenih lopti. To je rekord kvalifikacija - ponosan je tada bio Dejvid.

Video: Bogdan pričao o svom kampu: Sve se svodi na ljubav, decu približavamo snovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA