≫ 

Željkov Partizan spavao dve četvrtine i ubacio samo 20 poena, pa dobio Radnički sa 14 razlike

Crno-beli ubacili samo 20 poena za uvodnih 20 minuta

  • 27
KK Partizan - KK Cedevita Olimpija Foto: Twitter/@PartizanBC

Mučio se Partizan tokom prvog poluvremena protiv Radničkog iz Kragujevca, ponovo smo mogli da vidimo "crveno" lice Željka Obradovića, ali su njegovi košarkaši uspeli da se trgnu tokom drugog dela utakmice i da na kraju ostvare sasvim komotnu pobedu. Napad je naročito "proradio" po ulasku Alena Smailagića, odbrana je takođe bila "zategnuta", pa učesnik Košarkaške lige Srbije nije imao šta da traži - 65:79.

Treba napomenuti da Partizan na ovom susretu nije mogao da računa na usluge Zeka Ledeja, Đorđija Jovanovića i Kevina Pantera. Svi oni su uz ekipu na treninzima, ali je poznati trener ipak odlučio da ih sačuva za ozbiljne izazove na predstojećem prijateljskom turniru u Istanbulu.

Mnogo izgubljenih lopti su u prvom poluvremenu imali košarkaši crno-belih, sve to bilo je ukombinovano sa očajnim procentima šuta, a u drugom delu igre su Kragujevčani bili ti koji nisu mogli da se sastave, pa su gubili lopte kad god su stigli i samo zahvaljujući Rašku Katiću bili su koliko-toliko u igri.

KK Partizan - KK Cedevita Olimpija Foto: Twitter/@PartizanBC

Koliko je Partizan loše odigrao prvo poluvreme valjda govori podatak da su košarkaši ovog tima ubacili samo 20 poena. Nije ni Radnički toliko blistao, ali je ubacio 13 poena više i imao potpuno iznenađujuće vođstvo. Verovatno niko od navijača crno-belih nije mogao da poveruje da njihova ekipa gubi sa tolikom razlikom protiv ekipe iz prve lige Srbije, ali sve je došlo na svoje mesto vrlo brzo.

Željkov Partizan je u drugom poluvremenu preuzeo konce u svoje ruke, već tokom treće četvrtine postigao je nestvarna 34 poena, a dozvolio rivalu "samo" 15. Kako se utakmica bližila kraju, to je ekipa iz Beograda sve više preuzimala kontrolu u svoje ruke i u jednom momentu je razlika išla na +20 za goste. U jednom momentu, gostujući tim bio je u seriji od 22:0.

Za zadovoljstvo navijača Partizana i lepu uvertiru u turnir koji se uskoro igra u Istanbulu od 11. septembra. Crno-beli igraju sa Monakom u polufinalu, a potom od ishoda tog meča zavisi da li će u finalu ili utakmici za treće mesto nastupiti protiv Fenerbahčea ili Uniksa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Tegeltija Vladan (@tegeltijavladan)

Najefikasniji u timu Partizana bio je Aleksa Avramović sa 16 positgnutih poena, Nemanja Dangubić je imao jedan manje, dok su Gregor Glas i Jam Madar ubacili po 11 poena. Na drugoj strani, kod Kragujevčana je Dubić dobacio do 16 poena, a Raško Katić je završio sa 12 poena pored svog imena.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xaxa

    7. septembar 2021 | 20:45

    Dok su imali snage veterani iz Radnickog su razbili patlidzan

  • NeMogTrcatVise

    7. septembar 2021 | 20:53

    Igraci Radnickog svi sa pivskim stomacima

  • haos

    7. septembar 2021 | 20:47

    15 poena razlike da vodi Radnicki na poluvremenu to je sramota. Oni nisu cak ni u Aba 2 ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA