≫ 

Dragan Apić proglašen za igrača prvog kola u Poljskoj, večeras doneo još jednu pobedu Zjelonoj Gori

Sjajan nastup srpskog košarkaša protiv Dabrove Gornice

  • 0
Dragan Apić Foto: MN Press

Srpski košarkaši nastavljaju sa impresivnim partijama u Poljskoj na početku nove sezone. Tamo je lopta pošla da prolazi kroz obruče sredinom prethodne sedmice, a Dragan Apić je već u prvom kolu poneo laskavu titulu najkorisnijeg igrača runde. On je i u vanrednom meču protiv Dabrove Gornice odigrao sjajno i bio je jedan od ključnih u trijumfu Zjelone Gore, druge ove takmičarske godine - 91:79.

Nije baš sve išlo idealno po domaći tim, ali je ekipa koju predvodi beogradski trener Oliver Vidin uspela da napravi preokret i da slavi protiv sastava koji je u prvom kolu naneo ubedljiv poraz GTK Gljivicama (67:95).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Energa Basket Liga (@plk_pl)

U tim momentima odlično je igrao Dragan Apić kojeg su tri faula tokom prvog poluvremena donekle sputala da pruži još efikasniju partiju. Ovako meč je završio sa 14 poena za 28 minuta provedenih na terenu. Imao je 6/10 iz reketa, dok je sa penala šutirao 2/4. Sakupio je na sve to još sedam skokova i pet asistencija uz tri ukradene lopte, što je bilo dovoljno za indeks 18.

Drugi naš košarkaš iz ovog tima, Nemanja Nenadić nije se našao na terenu, dok je na drugoj strani Milivoje Mijović, nekadašnji igrač Radničkog iz Kragujevca i Slodesa bio među najefikasnijima u Dabrovoj Gornici. Ubacio je 13 poena (2/3 za dva, 1/1 za tri, 6/6 sa penala) uz jedan skok i jednu asistenciju za indeks 15.

Video: Novi dres KK Partizana za ovu sezonu sa retro detaljima iz trofejne 1992: Omaž šampionima Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA