≫ 

Sunovrat Obradovićevog Partizana u Istanbulu: Fenerbahče vodio sa +30, crno-beli teško poraženi

Veoma ubedljiv poraz beogradske ekipe u finalu Istanbul kupa

  • 69
Partizan Foto: Youtube / Printscreen / Tivibuspor

Deluje da je iscrpljujući meč od 55 minuta protiv Monaka ostavio traga na košarkašima Partizana. Ekipa Željka Obradovića večeras u finalu Istanbul kupa jednostavno nije ličila na sebe, pravila je neke nesvojstvene greške i na kraju je doživela jako ubedljiv poraz od Fenerbahčea u "Ulker Areni". Saša Đorđević je odlično postavio taktiku i uspeo da savlada najtrofejnijeg evropskog trenera - 89:62.

Gotovo niko nije bio raspoložen igrački u ekipi Partizana, osim Alena Smailagića, koji je uspeo da ponovi dobru igru iz meča sa Monakom. Problematičan je bio napad crno-belih, šut sa distance nikako nije služio Beograđane, pa je stoga ubedljiv poraz bio očekivan.

Koliko je Partizan večeras bio loš dovoljno govori i sam početak utakmice. Crno-beli su prvi koš postigli tek u šestom minutu preko Zeka Ledeja. Za to vreme, Fener je već dogurao do dvocifrenog broja poena i posle uvodnih deset minuta vodio je sa +12.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Partizan je ponovo otvorio četvrtinu "prazno", pokušao je da ih trgne Alen Smailagić, ali je to bilo jako neuspešno. Razlika je samo nastavila da raste i pretila je da preraste u pravu katastrofu za ekipu Željka Obradovića, iako je reč samo o prijateljskom meču. Na poluvremenu je bilo +14 za turski tim.

Partizan Foto: Youtube / Printscreen / Tivibuspor

Fener je održavao prednost na tom nivou sve do polovine treće četvrtine, kada je dodatno upalio motore. Nije mogao Željko Obradović da uradi ama baš ništa, pa je već krajem ovog perioda samo seo na klupu, kada je njegov tim u jednom trenutku gubio sa čak 30 razlike.

Poslednja četvrtina solidno je krenula za Partizan, uspeli su na kratko da spuste zaostatak, ali su potom ponovo dopustili Feneru da se razigra i da se vrati na +30. Imaće Željko mnogo šta da kaže svojim igračima, pošto je današnja igra bila zaista na jako lošem nivou.

Sledi meč sa Anadolu Efesom na kojem će se od dresa Partizana oprostiti Novica Veličković. Taj meč će se igrati od 19.00 časova u Beogradskoj areni u četvrtak.

Video: Novi dres KK Partizana za ovu sezonu sa retro detaljima iz trofejne 1992: Omaž šampionima Evrope

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svoje ime

    12. septembar 2021 | 20:57

    Zeljkov partizan hahaha. Jel moze jos 11 miliona pliiiiizzzzz. EL nikad jaca Grobari a? Ahahahhahahaha

  • Srba

    12. septembar 2021 | 21:01

    Pa nije strasno minus 27 ipak je to evroligaska ekipa gde igra i najbolji srpski klub Zvezda

  • Surle

    12. septembar 2021 | 21:00

    Ala ih odera druga petorka fenera🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA