≫ 

Basketaši se popeli na evropski tron ispod Ajfelove kule! Pobedili Litvaniju za šampionsku titulu

U finalu je rezultat je bio 20:14 za naše momke

  • 11
Novi SAD BASKETASI VUCEVIC Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Veliki uspeh srpskih basketaša u Parizu! Posle bronze na Olimpijskim igrama, naši momci uspeli su da dođu do zlatne medalje na Evropskom šampionatu i to nakon što su u finalu veoma lako savladali selekciju Litvanije - 20:14.

Prethodno su u polufinalu uspeli da se revanširaju Rusima za poraz u polufinalu Olimpijskih igara, te su na taj način perfektno okončali učešće u glavnom gradu Francuske. Turnir je inače igran ispod Ajfelovog tornja u Parizu, a bilo je prisutno dosta naših navijača.

Naši reprezentativci koji su igrali u sastavu Pašajlić, Vasić, Majstorović, Ratkov vodili su od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Od samog starta su nametnuli ritam i nisu Litvancima dali ni da pomisle o osvajanju zlatnog odličja.

Podsetimo da na ovom turniru nije bilo Dušana Domovića-Buluta, koji sada nastupa u BIG 3 ligi u Sjedinjenim Američkim Državama. I bez njega, naši basketaši su uspeli da se popnu na evropski tron i tako potvrde dominaciju naše zemlje u ovom sportu.

Video: Emotivni doček basketaša: Suze, poljupci i radost porodice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA