≫ 

"Duda Ivković dobio infekciju od golubova": Dule Vujošević otkrio nepoznat detalj smrti legende

Legenda se oprostila od legende

  • 20
Duško Vujošević, Dušan Duda Ivković

Foto: MN Press

Legendarni srpski trener Dušan Duda Ivković preminuo je u Beogradu u 78. godini života od posledica vode u plućima i herpesa. Povodom odlaska legende srpske košarke, o njemu je pričala još jedna legenda, Duško Vujošević, koji je za Prvu televiziju otkrio da je Duda infekciju dobio od golubova, koji su bili njegova velika strast.

- Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra - rekao je Vujošević na početku uključenja.

Istakao je da je ovo težak momenat za srpsku košarku, koja bez Dude neće biti toliko jaka i uticajna.

- Ja ću ga pamtiti jer smo zajedno proveli deo zajedničkog života kroz košarku. Ne želim da nabrajam šta je sve uradio u košarci, znao je da se nametne, on je u određenom momentu bio i u Partizanu, ali najviše u reprezentaciji Jugoslavije, kroz sve faze dok se ona smanjivala. Možda po zlatu u Atini 1995. ali ja sam imao dosta različitog kontakta sa njima.

- Kada dođu ovakvi trenuci, shvata se i neka zaludnost veličine, ali sve što je on napravio, to ime će ostati zapamćeno, njegovo delo će ostati upisano za sva vremena, i kroz uspehe reprezentacije i kroz domaćinski odnos u KSS, zaista srpska košarka ovim gubitkom postaje manje značajna, bez obzira na godine, njegova snaga mentalna je za sve nas bila uverenje da će on proći kroz sve. Sve što je radio, radio je na monumentalan način, ta posvećenost golubovima, u reprezentaciji, trenerska organizacija... Manje smo snažni kada ostanemo bez jedne ovakve veličine - rekao je Vujošević.

Na kraju je Vujošević nagovestio da će KK Partizan na utakmici između Partizana i Efesa, od 19 časova sigurno imati organizovan oproštaj za legendarnog Dudu.

- Željko Obradović i Duda Ivković su bili kumovi, sigurno će biti organizovano i od strane kluba, desi se da se događaji isprepletaju na takav način. 

Video: Dušan Duda Ivković primio je priznanje za životno delo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza

    16. septembar 2021 | 12:29

    Ja ne znam da se neko inficirao od golubova i umro... Ako je golub bolestan on crkne a da je tako ceo Beograd bi se razboleo.. On nebi mogao da izdrzi ni prehladu jer mu je organizam bio slab tako da to sto okrivljujete golubove za njegovu smrt nije lepo jer mozda je dopeinelo ali toga svega ima u vazduhu.... ko je zdrav i ima jak imunitet ne moze da se razboli od goluba.. Samo načet organizam posustane a i občna prehlada bi ga dokrajčila..

  • Xexe

    16. septembar 2021 | 11:53

    Proverite jos jednom, zar je moguce da se ovih dana umre od jos necega osim korone?

  • miki

    16. septembar 2021 | 11:47

    sta lupas za golubove kad nisi iz te price

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA