≫ 

Biser Mege u Poljskoj: Nikola Mišković u Arki iz Gdinje, šansa za debi protiv Partizanovog rivala u Evrokupu

Za poljski klub već nastupa Novak Musić, a na klupi se nalazi Miloš Mitrović

  • 0
Nikola Mišković Foto: ABA liga / KK Mega / Ivica Veselinov

Nakon duge četiri godine u redovima Mege, uz nade da bi jednog dana mogao da zaigra i u NBA ligi, Nikola Mišković odlučio je da napusti klub i budućnost nastavi da gradi u inostranstvu. Odluka je pala na Poljsku, zemlju gde je inače i rođen, pošto će u nastavku sezone braniti boje Arke iz Gdinje.

Tamo neće biti usamljen, pošto će ga dočekati Novak Musić, inače nekadašnji saigrač dok su obojica igrala u Megi. Plejmejker iz Beograda se tamo nalazi od ovog leta, a u uvodna dva kola uspeo je da ostavi sjajan utisak. Prethodno je nastupao za Zvezdaru, Beovuk, Smederevo, OKK Beograd i Podgoricu. Na klupi sedi Miloš Mitrović, još jedan Srbin, koji je ovog leta preuzeo glavni tim nakon što je prethodno uspešno vodio mlađe kategorije tima sa severa Poljske.

Što se Miškovića tiče, on je izbio u prvi plan nakon nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, kada je bio najkorisniji igrač turnira na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Slovačkoj, gde smo osvojili zlatnu medalju. Za Megu je debitovao 2018. godine, ukupno je 65 puta nastupio za "ružičasti" tim i imao je prosečno 8,8 poena po meču. Rođen je u poljskom Torunu, 25. januara 1999. godine.

Nažalost, u poslednje dve sezone nije uspeo da se uklopi u zamisli Vlade Jovanovića i Dejana Milojevića, dobijao je sve manju minutažu i selidba u drugi po veličini grad u "Trimjastu" biće odlična šansa da sve restartuje i ponovo krene ka velikim visinama.

Inače, Mišković nije jedino pojačanje koje je Arka dovela tokom jučerašnjeg dana. Ugovor sa poljskim klubom potpisao je i talentovani Lamonte Tarner, koji dolazi iz NCAA sa Univerziteta Tenesi, a "pristigao" je i David Čerapovič iz Švedske. Obojica igraju na poziciji bekova.

Arka je trenutno poslednjeplasirani tim poljskog prvenstva, pošto je u uvodna dva kola poražena od Legije u Varšavi, a potom i od Astorije Bidgošč na domaćem terenu. Prethodnog vikenda ovaj tim bio je slobodan, dok u narednom u nedelju dočekuje Šljonsk iz Vroclava, inače protivnika Partizana u Evrokupu ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Nikola Mišković posle odlične partije protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA