≫ 

Zvezda bez četvorice, trojica pod znakom pitanja: Evo gde možete da gledati meč crveno-belih protiv Splita

Aktuelni šampion oslabljen na startu ABA lige

  • 12
KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Košarkaški Crvene zvezde večeras od 20 časova kreću u odbranu titule u ABA ligi, i to protiv ekipe Splita koja je prethodne sezone kroz doigravanje izborila opstanak i regionalnom takmičenju!

Meč između Mornara i Cibone (18) će zvanično otvoriti novu sezonu, a utakmicu između Zvezde i Splita možete gledati u direktnom prenosu na TV Arena Sport 1!

Jeste Zvezda apsolutni favorit u ovom meču, na ruku joj ide i tradicija koja kaže da je u Beogradu skor 8:0 (ukupno 14:2), ali trener Dejan Radonjić ima ozbiljnih problema što se tiče sastava tima za premijeru.

Jedno je sigurno: Zvezda će na megdan Splitu bez četvorice košaršaka, dok je u međuvremenu nastao problem i sa petim. Naime, Eron Vajt neće biti u timu barem tri meseca zbog preloma ruke tokom priprema.

Iste uopšte nije odradio Ognjen Dobrić koji će se tek za 10 dana priključiti ekipi, a slična situacija je i sa kapitenom Brankom Lazićem. Što se tiče Dejana Davidovca, za njega će se nešto više znati naredne sedmice. Aleksa Uskoković je taj peti povređeni košarkaš za kog se i dalje ne zna hoće li biti u sastavu od 12 igrača. Problemi za Radonjića su i Nejt Volters i Stefan Lazarević koji poslednjih dana nisu imali nijedan trening.

- Morali smo da pronađemo način da radimo kako želimo. Međutim, bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas i daju podršku momcima koji će sutra igrati - rekao je Radonjić.

Povratnik u Crvenu zvezdu i jedan od najiskusnijih u ovom timu, Luka Mitrović, kaže da je pobeda cilj protiv Splita.

- U kakvom god sastavu da izađemo u petak, želimo i imamo svojevrsnu obavezu da tražimo pobedu na startu nove sezone. Pozivam naše navijače da dođu i vide ovaj novi tim Crvene zvezde i pruže nam podršku koja će nam prijati i značiti - rekao je Mitrović.

>>> Počinje ABA liga - Zvezda brani tron, silno se pojačala preko leta, a na premijeri večeras (20.30) u Pioniru ne bi smela da ima većih problema sa Splitom. To govore i margine - pobeda domaćina s više od 19,5 poena razlike nosi kvotu 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Split.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    24. septembar 2021 | 08:08

    NAPRED ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • 1992. ⭐⭐⭐

    24. septembar 2021 | 08:31

    A da odlože?😀

  • Pedja

    24. septembar 2021 | 08:33

    Sto nisu odlozili mec...e pa ne pitaju se bas sve u kosarci..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA