Lazarević emotivan posle povratka u Zvezdu: "Kada tako dugo odsustvujete, ne znate da li ćete da se vratite"

On je sinoć doprineo pobedi Zvezde sa 13 ubačenih poena za 12 minuta provedenih na terenu

  • 2
Stefan Lazarević Foto: AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Splita (97:61) na otvaranju ABA lige pred domaćim navijačima. Odigrali su crveno-beli više nego kvalitetan meč, bili su blizu da ubace "stotku" svom rivalu i Dejan Radonjić može da bude više nego zadovoljan prikazanim od njegovih igrača.

Naročito može da bude zadovoljan nastupom Stefana Lazarevića, za kojeg šira košarkaška publika zna iz nastupa za FMP iz Železnika u regionalnom šampionatu. Međutim, malo ko zna kakav put je prošao ovaj momak pre nego što je ponovo obukao dres crveno-belih, gotovo šest i po godina od kako je doživeo strašnu povredu ukrštenih ligamenata zbog koje se oporavljao čak 22 meseca.

I na ovom susretu bio je rovit, uzimajući u obzir manju povredu koju je doživeo na turniru u Minhenu. Međutim, Lazarević je zairgao i doprineo pobedi Zvezde sa 13 poena, a uz to bio je perfektan na šutu, odnosno nijednom nije promašio iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

- Pomalo i neočekivano. Bili su otvoreni šutevi, uzeo sam ih, što je uvek 50-50, uđe ili ne. Imao sam sreće da je ušlo. Postoje neke stvari na kojima treba da radim, zbog kojih nisam zadovoljan, to je uvek lepo. Biće još bolje - rekao je Lazarević.

Video: Posle 2 trojke Lazarević pogodio i najteži šut: Pod faulom dao koš iza table

Ističe Stefan da su ga neke stvari koje je doživeo u karijeru dodatno "očvrsnule" kao ličnost i kao sportistu. Partija koju je pružio protiv Splita samo pokazuje da je sve moguće ukoliko se dovoljno radi.

- U odnosu na iskustvo koje sam imao kada sam došao u Zvezdu s 21 godinom, sada je mnogo drugačije. Prošao sam kroz neke stvari, neke i teške, ali radim, trudim se i crpim energiju iz toga. Očvrslo me sve to jako, zahvalan sam što uopšte imam mogućnost da istrčim na teren, da se zagrevam, budem u prilici da igram. Kada dugo odsustvujete, kada ne znate da li ćete da se vratite...morate da imate veliku zahvalnost. Sve što dođe – veliki je plus.

Mnogo je srećan što je Zvezda otvorila sezonu na način na koji je učinila. Ubedljiva pobeda daje krila za nastavak napornog rada.

- Jako je bitno način na koji smo otvorili sezonu, ali možda i bitnije je od toga da smo svi zdravi završili utakmicu. Imali smo problema sa povredama i zato bih poželeo saigračima koji se bore s istim da se što pre oporave i vrate na teren. Hvala publici, čestitke Splitu i sve najbolje, a nama želim najviše zdravlja u narednom periodu.

Posebnu zahvalnost uputio je navijačima, ističući da nije navikao da igra utakmice pred tolikim brojem navijača, ali da mu je to protiv Splićana izuzetno prijalo i da se nada da će ih biti još više u narednim susretima, kako sezona bude odmicala.

- Iskreno, atmosfera je bila odlična, nisam navikao na ovoliki broj publike i energiju. Posle cele prošle sezone gde nismo mogli da igramo pred publikom, zaista je bilo lepo igrati pred navijačima.

Sledi Fenerbahče narednog petka. Duel koji će otvoriti sezonu u Evroligi za crveno-bele. Tim Dejana Radonjića nema pobedu protiv turskog rivala na njegovom terenu do sada.

- Idemo da treniramo, da se spremamo utakmicu po utakmicu. Jedva čekam da nam se priključe povređeni saigrači jer su bitni šrafovi ekipe. Mi koji smo tu uradićemo sve što možemo da spremniji dočekamo utakmice - zaključuje Lazarević.

Video: Zvezda silovito krenula u odbranu ABA trona: Splićani videli crveno-belu mašinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    25. septembar 2021 | 11:55

    Bio je odlican juce. Samo tako nastavi majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA