Haos na pomolu u NBA ligi: Pojedini igrači "bojkotuju" vakcine, neće moći da igraju u Njujorku i San Francisku

Zdravstvene vlasti kažu da neće biti izuzetaka

  • 2
Stef Kari Foto: Tanjug / AP

Vakcinacija je uzela veliki zamah u Sjedinjenim Američkim Državama. Neki gradovi uvode posebna pravila kako bi kontrolisali pandemiju. Njujork i San Francisko su tako jedina mesta u kojima igraju NBA klubovi, a gde je na snazi odluka da nevakcinisane osobe ne smeju na velika okupljanja u dvoranama, pa tako ni na košarkaške utakmice.

Iako sama NBA liga ne insistira na tome da se igrači moraju vakcinisati, ona ne može da "obori" odluke lokalnih vlasti, pa samim tim košarkaši koji odbiju da se vakcinišu neće moći da igraju u dvoranama Njujork Niksa, Bruklin Netsa i Golden Stejt Voriorsa.

Prema poslednjim informacijama, u ekipi Niksa su svi primili vakcinu, u Netsima se čeka još samo nekoliko njih, među kojima je i Kajri Irving, dok se u Voriorsima vodi nekako i najveća polemika, pošto je Endrju Vigins tražio od vlasti "religijski izuzetak" kako ne bi primio cepivo.

Kajri Irving, Bruklin Foto: Ap/Tanjug

Američki mediji javljaju da mu je liga odbila zahtev, a lokalni "San Francisko Gejt" dodaje da mu ni ona ne bi pomogla, pošto bi svakako konačnu odluku morale da donesu zdravstvene vlasti Kalifornije, koje su se u međuvremenu oglasile i potvrdile da od Viginsovog "izuzetka" nema ništa i da se svi sportisti i izvođači moraju vakcinisati.

Voriorsi su svojim igračima prepustili slobodno pravo o vakcinaciji, deluje da Vigins neće odstupiti, pa se kao najrealniji sada čini trejd u neki od klubova u kojima nema restrikcija vezanih za cepljenje protiv kovida. Inače, gotovo 90% košarkaša u NBA ligi je već primilo vakcinu.

Američki mediji javljaju da Los Anđeles takođe razmatra uvođenje sličnih mera, što će reći da bi ubrzo i Lejkersi i Klipersi morali u potpunosti da prime vakcinu protiv korone, ukoliko žele da u punom sastavu igraju pred domaćom publikom.

Video: Zvezda silovito krenula u odbranu ABA trona: Splićani videli crveno-belu mašinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA