≫ 

Ameri pitali Bogdana o Novaku, a onda im je dao odgovor koji će oduševiti Đokovića i Srbiju

"On je više od prijatelja, on je motivacija i inspiracija, mnogi sportisti mogu da nauče od njega"

  • 1
Bogdan Bogdanović Printskrin: Youtube/These Urban Times

Bogdan Bogdanović je razgovarao za medije u Americi posle medija dana koji je održan u Atlanti. Među pitanjima koja su se odnosila na Bogdanove ambicije u novoj sezoni, na čemu je radio tokom letnje pauze, našlo se i jedno o Novaku Đokoviću, sa kojim se Bogdan družio i zbog kojeg je dolazio u Njujork da ga bodri na US openu.

Bogdan je imao pravi hvalospev o najboljem teniseru sveta, za koga je rekao da je motivacija i inspiracija i da je za njega on više od prijatelja, kao i da može da bude primer svima koji se bave sportom.

- Mogu da kažem da smo prijatelji, čak i više od prijatelja. On je ispiracija i motivacija, način kako se nosi sa svime je neverovatan. Njegov način razmišljanja je oduvek bio da bude najveći teniser svih vremena. Nije govorio osvojiću još jedan Grend slem, već čak i kada nije imao nijedan Grend slem, težio je ka tome da bude najveći ikada, nije samo jurio Grend slem.

- To je nešto što mnogi sportisti mogu da nauče od njega, nevezano za to kojim sportom se bave, mentalitet je isti. Stvari koje je radi za svoje telo, način na koji se nosi sa svim oko njega, to je inspirativno. Odnos sa njim je više od prijateljstva - rekao je Bogdanović.

Evidentno je bilo da je Bogdanović naporno trenirao tokom leta, kao i da je nabacio mišićnu masu i ojačao telo, a to je i sam priznao posle pitanja kako je proveo leto.

- Radio sam na mom telu, dizao sam tegove mnogo. Moj cilj je da ostanem zdrav cele godine i da budem na raspolaganju što više mogu ovom timu. Kao što sam rekao, prva stvar je treba da zaboravimo šta je bilo prošle godine, treba da držimo prednost domaćeg terena u regularnom delu sezone i da iz toga gradimo dalje - istakao je Bogdanović, koji ne krije ambiciju da postane NBA šampion.

- To je jedna od motivacija koju svi igrači imaju, to je najviši cilj. Imamo dug put pred sobom da radimo na tome. Videli smo prošle godine koliko smo blizu bili, ali i koliko smo daleko od toga, mnogo posla je pred nama. Ne pokušavam da pretim bilo kome, ali to je sigurno naš krajnji cilj - zaključio je Bogdanović.

Video: Možeš da mu staviš ruku u lice, ali se Bogdan izmakne na 9 metara i trojka uđe kao kap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA