≫ 

Kalinić objasnio zašto je došao u Zvezdu: "Tražim nove stvari u karijeri, sa Radonjićem sam imao dobar odnos"

Reprezentativac Srbije veliko je pojačanje crveno-belih za novu sezonu

  • 15
Dres KK Crvena zvezda Foto: KK crvena zvezda

Možda i pomalo neočekivano, uprkos brojnim drugim ponudama iz Evrope, Nikola Kalinić vratio se u ekipu Crvene zvezde. Dugogodišnji reprezentativac Srbije biće ogromno pojačanje za ekipu Dejana Radonjića ove sezone u Evroligi i ABA ligi u nastojanju da se obezbede što bolji rezultati.

Krilni košarkaš je u razgovoru za Sport Klub otkrio zbog čega je odluka ovog leta pala baš na Crvenu zvezdu.

- Ima dosta razloga za moj povratak. Moja prethodna saradnja sa Dejanom Radonjićem, sjajan odnos u kom smo ostali, ali tu su i motivi van terena – ja sam se ostvario, osvojio sam dosta titula, evroligaških i nacionalnih, zaradio sam novac, sada tražim neke nove stvari u karijeri.

- Zbog situacije sa koronom i svih tih zatvaranja, osetio sam potrebu da budem bliže svojoj porodici. Tu su roditelji, sestra ima troje dece, želeo sam da im budem na dohvat ruke. Uz dobru ponudu od strane Zvezde, složile su se sve kockice – kaže Kalinić.

Vrlo lako je mogao da ostane u Španiji, pošto se za njega između ostalog interesovala i Barselona, koja će biti jedan od glavnih favorita ove sezone u Evroligi.

- Bilo je ponuda, nekih boljih, nekih lošijih, nisam uspeo da sa dogovorim sa Barselonom. Zvezda je bila konkretnija, nije bilo teško odlučiti.

Dotakao se malo dublje i odnosa sa Dejanom Radonjićem, za kojeg ističe da je uvek bio razuman i spreman na dogovor i ustupak.

- Razumemo se, nekada imamo neke nesuglasice, ali sve to se završi na košarkaškom delu. Mislim da se i on unapredio, još više se prilagodio igračima. Oduvek je bio vrlo razuman, spreman za dogovore i ustupke. Sigurno razume da se promenila košarka u Evropi, da je mnogo veći broj utakmica, mnogo manje šanse za trening, da je opotavak najbitnija stvar.

Za kraj, pričao je i o tome koliko su mu nedostajali navijači Crvene zvezde.

- Bio sam u Turskoj gde su takođe fenomenalni navijači, ali akustika Pionira je nešto posebno. Jedva čekam da sve to krene, koliki god da bude kapacitet, navijači će sigurno napraviti sjajnu atmosferu – zaključuje Kalinić za Sport Klub.

Video: Zvezda silovito krenula u odbranu ABA trona: Splićani videli crveno-belu mašinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA