NBA liga poručila antivakserima: "Nećete da se vakcinišete? Dobro, nećete dobiti platu ako propustite meč"

Poput teniskog meča, sada su sve oči uprte na drugu stranu gde se očekuje reakcija igrača koji su nevakcinisani

  • 10
Nikola Jokić, Kajri Irving Foto: Tanjug/AP

Najjača košarkaška liga na svetu se nalazi u problemu zbog korone i igrača koji odbijaju da prime vakcinu, pošto su neki od gradova uveli određene zabrane prema kojima nevakcinisani ljudi ne mogu da se nađu u halama i većim okupljanjima, što automatski znači da bi neki igrači morali da propuste određene utakmice u toku šampionata.

Endrju Vigins, Kajri Irving, Bredli Bil... Samo su neka od imena košarkaških zvezda koja su odbila da prime vakcinu, naravno, svako od njih ima svoj razlog zašto je to uradio, međutim, svaki je od njih stavio svoj klub u neumesnu situaciju.

Pogotovo se misli na Viginsa i Irvinga, s obzirom na to da su gradovi gde njih dvojica nastupaju, San Francisko (Golden Stejt, Endru Vigins), te Njujork (Bruklin Nets, Kajri Irving) uveli zabrane za nevakcinisane, što znači da bi njih dvojica propustili sve utakmice na domaćem terenu.

NBA liga pokušava, na neki način, prisilom da utiče na odluku svih antivaksera, pa oni koji propuste utakmice zbog toga što nisu vakcinisani neće dobiti platu.

- Svaki igrač koji odabere da se ne ponaša u skladu sa smernicama lokalnih vlasti u vezi sa vakcinisanjem, neće biti plaćen za utakmice koje propusti - izjavio je Majk Bes, izvršni potpredsednik NBA za komunikacije.

Pored onih koji ne žele, postoje i klubovi, poput Njujork Niksa, koji su vakcinisali sve igrače, kao i celokupni stručni štab i pomoćno osoblje.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA