Bajić ogorčen svojim pojačanjima: "Došli su da prave razliku, a oni su ispod minimuma..."

Velika pobeda za ekipu Nenada Stefanovića

  • 0
Dragan Bajić selektor Makedonije Foto: MN Press

FMP je posle poraza u prvom kolu protiv Budućnosti, uspeo da savlada Igokeu na domaćem terenu i tako dođe do prve pobede pod trenerskom palicom Nenada Stefanovića. "Panteri" su slavili protiv Igokee rezultatom 89:81, a sve ovo je dodatno iznerviralo trenera ekipe iz Aleksandrovca, Dragana Bajića, koji je doslovno kukao na svoja pojačanja.

Pokušala je Igokea nekoliko puta tokom meča da ugrozi vođstvo ove ekipe, međutim, sve je ostalo na pokušaju i Dragan Bajić je mogao samo da pruži ruku svom kolegi Nenadu Stefanoviću i da mu čestita.

- Čestitam FMP-u na više nego zasluženoj pobedi. Igrajući protiv FMP-a pripremne utakmice rekao sam da mi se sviđa ova ekipa i posao koji kolega radi. Moglo se to videti u prvom kolu protiv Budućnosti, koja je mnogo jači protivnik od nas, pružili su veliki otpor - rekao je Bajić, te potom nastavio.

- Iznenađuje me to, jer smo dobro trenirali ovu sedmicu, a odigrali smo bez energije i u prvom delu primili 14 poena iz kontranapada, što je nedopustivo za tim u ABA ligi. Sve što sam kao trener pokušavao nije funkcionisalo, nije bilo tečnosti i ničega što je krasilo ekipu.

filip čović Foto: ABA/FMP

- U odbrani sam pokušao i kombinovanom odbranom i da radim 'svič' i da izbacim FMP iz ritma, par puta smo došli u život, na 4-5 razlike, ali nismo imali dovoljno koncentracije, pogotovo u ofanzivnom skoku, koji nas je koštao utakmice - izjavio je on, a onda se dotakao i svojih pojačanja koja su podbacila.

- Rekao sam igračima u svlačionici, pogotovo onima koji su dovedeni da budu nosioci, da je njihov učinak na totalnom minimumu i stvarno moraju da promene neke stvari ako želimo da ovaj tim igra. Još jednom, čestitam FMP-u zasluženu pobedu, bili su bolji čitavim tokom. Moramo da analiziramo ovaj poraz, u utorak nam dolazi PAOK u FIBA Ligi šampiona - zaključio je trener Dragan Bajić.

Video: Pod budnim Karijevim okom: Da li je došao u potrazi za novim igračima u reprezentaciji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA