≫ 

Obradović odbio da preuzme selekciju Rusije zbog novca iz Zvezde

Srpski trener nije želeo da prihvati mnogo manju ponudu

  • 17
Saša Obradović Foto: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde, Saša Obradović navodno je imao ponudu da postane selektor košarkaške reprezentacije Rusije, što je izuzetna čast za svakog trenera.

Međutim, kako je preneo ruski "Metaratings.ru", Obradović je odbio da preuzme selekciju "baćuški" zbog ugovora sa Crvenom zvezdom, koja ga i dalje isplaćuje za prerani raskid ugovora.

Isti izvor piše da je plata selektora Rusije samo 100.000 evra godišnje, što je, kako se navodi, neuporedivo manje u odnosu na prihode iz Zvezde, gde bi , kako je naveo Nebojša Čović, trebalo da zaradi 650.000 evra do kraja ove sezone.

Neverovatno je da legenda Zvezde naplati 645.000 evra za četiri meseca u klubu. Te priče oko ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra u sopstveni džep.

- Svi koji pričaju o ljubavi u sportu nisu iskreni. Tačka. Te priče o garantovanim ugovorima su smešne. Ne kukam, ali iznosim podatak - rekao je svojevremeno Čović.

Nije ovo ništa neobičnp, svojevremeno je Duško Vujošević imao pauzu od dve godine, jer je imao ugovor sa CSKA na 3 sezone, a otušten je na pola prve, ali zbog ugovora koji su mu isplaćivali nije smeo da vodi nijedan drugi klub.

Video: Saša Obradović: Deo sam svakog kamena ovog terena, zaslužujem da budem trener Zvezde

Ukoliko bi prihvatio tu ponudu onda bi morao da se odrekne odštete koju prima od prvaka Srbije i Jadrana.

Obradović se u decembru prošle godine rastao sa crveno-belima, samo nekoliko meseci od potpisivanja trogodišnjeg ugovora.

Klupa Rusije ostala je upražnjena posle odlaska Sergeja Bazareviča prošlog meseca, a kao kandidat se spominje još jedan srpski trener - Zoran Lukić.

Video: Čović: Neće srušiti Zvezdu dok ja ne rešim da idem u penziju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igorinjo

    2. oktobar 2021 | 09:51

    Ne oseća ništa prema FMP-u.

  • Zoki

    2. oktobar 2021 | 11:04

    Radovic,Bogosavljev, Obradovic, Trifunovic, niko nema toliko neprijatelja klluba koji ih je stvorio. Oni zbog svog talenta nigde drugo i nisu mogli da naprave karijere, nego u C.Zvezdi koja ih je istrpela. Daleko vam lepa kuca, nije dobro ovo sta radite ako se dobru nadate!!!

  • Hahahahaa

    2. oktobar 2021 | 10:36

    Pa zar nije došo iz ljubavi prema FMP-u nije mu novac važan hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA