Mornar se raspada na startu sezone: Drugi poraz Barana u dva kola, Stipčević sa 9/10 za tri doneo trijumf Krki

Tim iz Novog Mesta odigrao odličnu utakmicu u čuvenom "Leonu Štuklju"

  • 0
Rok Stipčević, Krka Novo Mesto Foto: AdmiralBet ABA liga / Drago Perko / KK Krka / kosarka.si

Izgleda da će i ove sezone mnogi timovi morati da polože oružje u dobro poznatoj dvorani "Leon Štukelj" u Novom Mestu. Prvi koji je to učinio je Mornar iz Bara, koji je produžio katastrofalan start sezone u ABA ligi, pošto je nakon poraza od Cibone pred domaćom publikom u prvom kolu, ovoga puta poražen i od Krke - 89:80.

Mnogo je toga bilo loše u timu Mornara danas, počev od slabog procenta realizacije na šutu za dva poena, preko skoka gde je Krka imala veliku nadmoć. A na sve to, Slovence je odlično služio i šut za tri poena, gde su stekli nenadoknadivu razliku.

Blistao je Rok Stipčević, koji je dao više od jedne trećine poena svog tima večeras u Novom Mestu. Ubacio je 33 poena, uz 9/10 za tri poena! Odlične partije pružili su Jan Kosi i Andrej Stavrov, dok je u Mornaru jedini raspoložen bio Vladimir Mihailović, što je bilo nedovoljno da se parira timu iz Slovenije.

Krenulo je onako kako se to i očekivalo, ofanzivno i brzo. Mornar se očekivano bolje snašao u takvoj situaciji i imao je blagu prednost, ali se sve raspalo u drugoj deonici. Krka je "zategla" odbranu, ograničila je Barane na samo 10 poena i došla do solidne zalihe na pauzi.

Kako je odmicala treća četvrtina, to je prednost Slovenaca rasla i došla je do +12 pred ulazak u poslednju deonicu. Mornar se jeste probudio, ali prekasno. Vremena za veliki preokret nije bilo, pa je trijumf ostao u rukama košarkaša Krke.

Video: Košarkaši FMP-a ostvarili su prvi trijumf u sezoni: Nenad Stefanović debitantsku pobedu na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA