≫ 

Leskovac neka spremi feštu: Zdravlje posle 12 godina zaigralo u KLS i došlo do pobede posle drame u Kraljevu!

Drugi novajlija u ligi, ekipa Slodesa ranije danas je poražena nakon drame protiv OKK Beograda

  • 2
Zdravlje Leskovac Foto: Youtube / Printscreen

Oni stariji ljubitelji košarke sa velikim poštovanjem setiće se imena Zdravlja iz Leskovca. Klub sa juga Srbije dugih 12 godina nije mogao da pronađe put natrag u elitu i tek im se minulog proleća "posrećilo" da se vrate u Košarkašku ligu Srbije. I na pobedu nisu ni čekali, pošto su već u prvom kolu slavili na gostovanju Slogi u Kraljevu - 76:79.

Popularni Farmaceuti iz "Dubočice", koji su 2000. godine bili čak i finalisti Kupa Savezne Republike Jugoslavije, do trijumfa u gostima su došli nakon preokreta i velike drame u drugom poluvremenu. Nemanja Barać mogao je da donese produžetak Kraljevčanima, ali je promašio šut za tri poena, čime je nagovestio ogromno slavlje Leskovčana.

Jedan od junaka pobede bio je Miloš Petković koji je na 15 sekundi pred kraj meča ukrao loptu i izborio dva bacanja, koja je pogodio za +3 za Zdravlje. Meč je završio sa pet poena, a najefikasniji među Farmaceutima bio je Stefan Đorđević sa 19 poena, a pratili su ga Dragomir Jović i Stevan Jovanović sa po 12 poena.

Ekipa Slodesa iz Beograda, koja je zajedno ušla u viši rang takmičenja sa Leskovčanima, nije bila te sreće da upiše pobedu već u prvom kolu, iako je odigrala egal meč sa OKK Beogradom. Vratili su se iz velikog minusa, poravnali rezultat protiv Klonfera, ali su u poslednjem napadu promašili šut za tri za pobedu - 80:76.

Tako je u vodu pala sjajna partija Nikole Hristova, koji je zanimljivo "pobegao" u treću ligu u Slodes nakon epizode u užičkoj Slobodi u KLS-u, a potom se sa beogradskim klubom popeo dva ranga iznad i vratio se u elitu. Danas je pokazao svoju klasu, ubacivši 20 poena, uz nekoliko važnih trojki. Na drugoj strani, Luka Mitrović sa 17 poena i Petar Kovačević sa jednim manje doneli su trijumf OKK Beogradu.

U ostalim mečevima, pravi debakl doživeo je Zlatibor na gostovanju Dinamiku (68:97), a trijumfe su upisali još Metalac protiv novog učesnika ABA 2 lige, ekipe Vojvodine u Novom Sadu (72:78) i Vršac pred domaćom publikom protiv užičke Slobode (82:74). U petak na premijeri sezone, Mladost je savladala Kolubaru (78:77).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Košarkaši FMP-a ostvarili su prvi trijumf u sezoni: Nenad Stefanović debitantsku pobedu na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA