≫ 

Dan kada je hala "Štukelj" prekrštena u "Stipčević": Rok end Rol u Novom Mestu, veteran je zvezda ABA lige

Hrvatski šuter odigrao partiju karijere o kojoj će se pričati - 33 poena i 9 trojki iz 10 pokušaja

  • 0
rok stipčević Foto: Krka/Drago Perko/Kosarka.si

Dan posle pobede Krke nad Mornarom u 2. kolu ABA lige čitav košarkaški region priča o rafalu koji je u koš Barana ispalio prekaljeni Rok Stipčević i sebi prilepio etiketu junaka meča, kola, nedelje, meseca. Teško da će iko u skorije vreme uspeti da ponovi to što je uspelo 35-godišnjem šuteru.

Stipčević je pomenuti meč završio sa 33 poena, uz nestvarnih devet pogođenih trojki iz deset šuteva!

Samo jedna trojka nedostajala je Stipčeviću da se izjednači na prvom mestu po broju trica na jednoj utakmici u istoriji lige sa Josipom Sesarom i Temu Ranikom, čijih će deset uspešnih šuteva za tri poena na jednom meču do daljeg ostaju nedostižni.

Zanimljivo je da su Sesar i Raniko (koji je i danas sa 41 godinom aktivan), ubacili u razmaku od samo mesec dana, 2005. godine.

Danas, 16 godina kasnije, Stipčević je bio najbliži da dostigne ovu dvojicu. Nije uspeo, ali je bacio u delirijum navijače Krke u hali "Leon Štukelj" koju bi u šali sada mogli da prekrste u halu "Rok Stipčević", posle zaista spektakularne partije ovog košarkaša.

Stipčevič je u karijei promenio čitav niz klubova. Krenuo je u Zadru, igrao za Borik, pa opet Zadar, Cibonu, Vareze, Milano, Pezaro, Tofaš, Romu, Sasari, Lijetuvos i Fortitudo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA