≫ 

Dete Budućnosti i Podgorice mora protiv svojih: Ivanovićeva najteža utakmica u karijeri

Plej Zvezde u ponedeljak će sa pomešanim emocijama na ekipu u kojoj se afirmisao

  • 3
Košarka Nikola Ivanović Foto: MN Press

Derbi 2. kola ABA lige odigraće ekipe koje su se poslednjih godina najviše pitale o raspodeli pehara u regionalnom takmičenju, Zvezda čeka Budućnost, a ovaj duel, iznad svega će biti i jaka emocionalna bura za novu udarnu pesnicu Beograđana Nikolu Ivanovića.

Sjajni organizator igre je letos "učinio neoprostivo", prešao je u tabor najvećeg rivala Podgoričana i to mu mnogi nisu oprostili kod kuće. "Mogao je svako, samo ne on. Bilo ko, samo ne Džoni", jedili su se Varvari na potez svog idola, čak mu i mural prekrečili. Toliko su bili kivni, i dalje su, na čoveka koji je direktno odgovoran za ABA titulu Budućnosti osvojenu upravo preko Zvezde 2018. godine.

Sutra, Nikola će morati protiv svojih u verovatno najtežoj utakmici karijere.

Naravno, igrao je Ivanović protiv Budućnosti dok je nosio dres Mege, ali sa crveno-belima je nešto sasvim drugo, druga dimenzija rivaliteta. Daleko zapaljivija. Nije isto napasti bivši klub u dresu autsajdera i u dresu ljutog rivala. Emocije će biti odvrnute do maksimuma kod igrača koji je već u povoju sezone pokazao da je ogromno pojačanje za tim Dejana Radonjića.

Bio je MVP prvog kola ABA lige i najbolji protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

Nikola Ivanović Foto: MN Press

Na to upućuju i reči trenera Podgoričana Aleksandra Džikića dan pred derbi, potencira iskusni stručnjak da će emotivni trenutak kod Ivanovića, njegovih bivših, ali i sadašnjih saigrača, igrati veliku ulogu za ishod meča.

- Uz to, biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to - kazao je Džikić.

Ivanović je u plavom dresu ukupno proveo osam godina, a osim ABA pehara šest puta je bio prvak Crne Gore i sedam puta osvajač crnogorskog kupa. Mnogo velikih utakmica je odigrao upravo protiv Zvezde, mnoge prelomio svojim potezima, a sada će morati da bude najbolji protiv voljenog kluba. Surovi profesionalizam.

Zvezdin aktuelni sastav hvali Džikić, koji ima plan kako da se suprotstavi Beograđanima.

- Obe ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igraca na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na 5 i Kalinićem na 4, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača - kaže Džikić.

ABA, 2. kolo

Split - Partizan 59:69

Studentski Centar - Zadar 94:78

FMP - Igokea 89:81

Krka - Mornar 89:80

Nedelja

Borac - Cedevita Olimpija 19:00

Ponedeljak

Cibona - Mega 18.00

Crvena zvezda - Budućnost 21.00

Video: Partizan lagano prošao kroz Dalmaciju: Split nije mogao da pruži otpor, Smailagić briljirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA