≫ 

Bivši trener Partizana i pomoćnik Obradovića u reprezentaciji srušio Evroligaša u VTB ligi

Darko Ruso ponovo u klupskoj košarci i to jako uspešno

  • 0
Darko Ruso Foto: MN Press

Poznati srpski trener Darko Ruso vratio se na užarenu trensesku klupu kao trener Kazahstanske Astane. On se vratio klupskoj košarci posle pet godina pauze i sjajno počeo epizodu u Astani, sa kojom je u ponedeljak srušio Zenit u gostima 83:69 (25:15, 14:29, 26:11, 18:14) u VTB ligi.

Podsetimo, on je stekao afirmaciju devedesetih godina, kao trener Beobanke, Partizana i pomoćnik Željku Obradoviću na klupi reprezentacije SR Jugoslavije.

Ruso je preuzeo kazahstanski tim ovog leta, nakon što nekoliko sezona nije bio u klupskoj košarci. Prethodno je vodio i Hemofarm, Budućnost, Marusi, Igokeu, Iraklis, Himik... Prethodni angažman imao je u Beču.

Ruso je u sezoni 2000/01 vodio Partizan u tadašnjoj Suproligi i plasirao se u osminu finala, u kojem su crno-beli stali u seriji protiv Asvela.

Navijači Partizana svakako ga pamte po epizodi na klupi crno-belih, od oktobra 2000. do leta 2001, kada je oba puta stigao do finala domaćeg prvenstva i Kupa i tu nailazio na tada zaista moćnu Budućnost.

Video: Žarko Paspalj: Nije teško biti human

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA