≫ 

Srbi počeli pripreme u NBA ligi: Pokuševski i Bjelica "svestrani", Bogdan dvocifren, Jokić i dalje "odmara"

Zanimljiva noć je iza nas u predsezoni najjače košarkaške lige na svetu

  • 1
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug/AP

Još dve nedelje je ostalo do početka najjače košarkaške lige na svetu, odnosno NBA lige, što znači da su krenule i pripremne utakmice u kojima su srpski košarkaši imali značajnu ulogu. Pored Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Alekseja Pokuševskog koji su nastupili, jedini nije igrao Nikola Jokić, koji je odlučio da još malo odmori.

Krenim redom... Odigrano je devet utakmica, a najbolji među Srbima je bila mlada nada Oklahoma Siti Tandera, Aleksej Pokuševski.

Popularni "Poku" je odigrao 22 minuta u porazu Oklahome od Šarlota (113:97), a odigrao je jednu sasvim korektnu "ol-araund" partiju sa 11 poena, četiri skoka, dve ukradene lopte i jednu asistenciju. On je na parketu proveo 22 minuta.

Još jedan Srbin koji je igrao je i bivši košarkaš Partizana, Bogdan Bogdanović. On je igrao minut više od Pokuševskog, a upisao je jedan poen manje. Njegova Atlanta je deklasirana od strane Majami Hita sa 125:99, dok je Bogdan utakmicu završio sa 10 poena, tri asistencije i jednim skokom.

Golden Stejt ponovo ima jednog košarkaša iz Srbije u svojim redovima, posle Nemanje Nedovića i Ognjena Kuzmića, "Ratnik" je tokom leta postao i Nemanja Bjelica.

On je poput Pokuševskog pružio jednu "ol-araund" partiju, odigrao je 18 minuta, postigao je šest poena, imao je isto toliko asistencija i samo dva manje skoka, takođe, Bjelica je jedini srpski košarkaš čija ekipa je pobedila tokom večeri, Ratnici su savladali Portland sa 121:107.

Denver, u kom nastupa Nikola Jokić, aktuelni MVP NBA lige, je takođe igrao svoju utakmicu, ali je srpski košarkaš ceo meč presedeo na tribinama i nije se ni "skidao" za igru.

Video: I na šutu kad ga fauliraju Bogdan ne maši: Tako je to kad srpski snajper podesi nišan!

Video: Dok je Bjelica izvodio slobodna bacanja salom se orilo MVP

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dumbarton

    5. oktobar 2021 | 09:50

    Najbitnije mi je da je Bogdan solidan i ove sezone…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA