≫ 

Radonjićeva defanzivna perfekcija: Zvezdino "čudo" u reketu sa jednim centrom, Mitrović probudio stara sećanja

Nije se ni osetilo da u rotaciji nedostaju čak četiri košarkaša

  • 32

Uspela je Crvena zvezda da, iako poprilično "osakaćena" povredama i odsustvima, savlada jednog od najvećih protivnika na putu ka plej-ofu ABA lige sinoć u "Pioniru". Navijači crveno-belih imaće mnogo razloga za zadovoljstvo, uprkos činjenici da su meč obeležili brojni usponi, padovi i preokreti. Ipak, uzimajući u obzir sve okolnosti, sastav sa Malog Kalemegdana položio je ispit.

Pre svega, treba istaći da je Zvezda juče igrala sa samo jednom pravom peticom protiv Budućnosti - Ognjenom Kuzmićem, pošto je Maik Cirbes morao u izolaciju zbog koronavirusa. Radonjić je gotovo perfektno postavio igru, maskimalno ga je uključio u rotaciju i može se reći da je popularni Kuz odradio posao za dvojicu, naročito u ofanzivnim akcijama.

Ali nije napad ono čime navijači crveno-belih treba da se ponose nakon jučerašnjeg okršaja, već defanziva. Bio je to još jedan Radonjićev "masterklas" u odbrani, Budućnost je gubila jednu loptu za drugom i osim treće četvrtine u kojoj je objektivno gledano bilo problema, ostatak meča zaslužuje samo najviše moguće ocene.

Jer uz Maika Cirbesa, sinoć u timu Zvezde nismo gledali ni Branka Lazića, ni Ostina Holinsa, pa ni Erona Vajta. Bez tri važna igrača u rotaciji, od kojih su svi naročito dobro poznati u defanzivnim akcijama, sastav sa Malog Kalemegdana je uspeo da ograniči Budućnost na samo 63 poena, što je izuzetno impresivno.

Podsetio nas je i Luka Mitrović na neke njegove sjajne partije u dresu Zvezde iz prvog mandata. Njegova simultanka u trećoj četvrtini, gde je samo on postizao poene za tim Dejana Radonjića održala je "glavu" Beograđana iznad vode i da se on nije pojavio u tom momentu, teško od toga da bi crveno-beli izvukli ovako povoljan rezultat.

Video: Mitrović zahvalan navijačima nakon pobede: Bez njih, ne bi bilo moguće ni pobediti u ovom meču

Navijači Zvezde sigurno su Luki upamtili onu partiju iz finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća za 2015. godinu, kada je u finalu protiv Mege postigao sjajan 21 poen i uz indeks 29 vodio crveno-bele do trofeja. Ne bi imali ništa protiv da se ta vremena ponovo vrate na vrata Malog Kalemegdana.

Zvezda - Budućnost Foto: MN press

A svakako se iz priče ne sme izostaviti ni Nikola Kalinić. Još jedan ljubimac navijača Zvezde iz prošlosti juče se nije zaustavio čak ni onda kada ga apsolutno nije htelo. Pokušavao je šutem za tri poena da razbije zonsku postavku Budućnosti, a kada mu je to pošlo za rukom, onda je doskorašnji košarkaš Valensije krenuo da "sipa" iz svih pozicija i bio je jedan od kreatora one finalne serije u poslednjoj deonici. Ne treba zaboraviti ni Stefana Lazarevića, koji je u završnici zaradio povredu prilikom pada, zbog koje će sigurno odsustvovati neko vreme.

No, sve u svemu, tek je početak sezone i sve je tek u povoju. Posle odlično odrađenog posla nikako ne treba "poletati" u nebo, već energiju usmeriti i delom ka Evroligi. Odavno crveno-beli nisu napravili iskorak u ovom takmičenju i zaista bi bilo dobro kada bi se ove godine barem uključili u borbu za plej-of.

Konkurencija je veoma jaka. Ništa nije drugačije ni u ABA ligi. Baš zato, prema svemu navedenom, deluje da nas čeka jedna vrlo interesantna sezona na Jadranu.

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

Video: Davidovac presrećan nakon povratka na teren: Drago mi je što sam se vratio baš u ovakvoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    5. oktobar 2021 | 10:59

    A na groblju...MUK !!!!

  • Acs

    5. oktobar 2021 | 10:57

    Dobro je ovo sinoć izgledalo.

  • Raspop Dzikic

    5. oktobar 2021 | 10:36

    Dzile je lagano servirao Zvezdi pobedu...definitivno potvrđuje da nema ozbiljniji trenerski kvalitet, fizički izgled nebi komentarisao. Zvezda definitivno najozbiljnija ekipa u Aba ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA