Menadžeri NBA timova glasali: Jokić ni blizu MVP titule, ali biće najbolji centar! Dončić je njegov naslednik?

Nova sezona počinje za svega 14 dana

  • 7
Luka Dončić, Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši u NBA ligi zaigrali su od početka ove sedmice svoje prve pripremne utakmice u susret novoj sezoni koja će početi 19. oktobra. Titulu će braniti ekipa Milvoki Baksa, koja će i ove takmičarske godine biti jedan od favorita za samu završnicu.

Međutim, u tradicionalnoj anketi koja se održava pred početak svake sezone, a u kojoj učešće uzimaju generalni menadžeri svih ekipa, najveće šanse daju se Bruklin Netsima za koje je glasalo ukupno 72% ispitanika.

Pored toga, birani su i kandidati za MVP-ja, kao i najboljeg igrača na svakoj pojedinačnoj poziciji. Iako je prošle godine uzeo titulu najkorisnijeg, Nikola Jokić u glasanju nije zauzeo nijedno od prva dva mesta, pošto se među menadžerima najbolje kotira Kevin Durant sa 37%, dok je jako visoko i Luka Dončić sa 33% glasova.

Ipak, nema dileme da će na centarskoj poziciji u NBA ligi dominirati baš Nikola Jokić, koji je "zaradio" 63% glasova, najkvalitetniji krilni centar je Janis Adetokunbo sa istim brojem glasova, baš kao i Džejms Harden na poziciji beka. Kevin Durant će prema njihovom mišljenju biti najbolje krilo sa 67% glasova, a najbolji plej Stef Kari sa 57% podrške.

Naravno, sve su ovo samo predikcije koje ne moraju apsolutno ništa da znače. Tek po početku sezone kada se budu videli i prvi rezultati moći će da se govori o eventualnim kandidatima za najkorisniji sastav.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    5. oktobar 2021 | 17:11

    Ko je Jokić?

  • Febo

    5. oktobar 2021 | 19:07

    Opet izkompieksirane osobe(koje niko ne poznaje ni mnogo bolesnou svojoj zgradi)pokušavaju da se podsmevaju jednoj veličini kao što je Jokic.alo nebitni likovi,ako vas neko ne interesuje jednostavno preskocis tekst(praviš se da ga nisi video).vidi se po vašim komentarima da ste mnogo inteligentni,pošto prepisujete jedni od drugih(u fazonu ko je taj,nikad nisam čuo za njega itd).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA