≫ 

Žoc otkrio zašto ne priča sa Miškom Ražnatovićem i Spanulisom: "Zna on dobro razloge"

Aktuelni trener Partizana još jednom pokazao koliko je dosledan u svojim stavovima

  • 45
Željko Obradović, Miško Ražnatović, Vasilis Spanulis Foto: Instagram.com/misko4raznatovic/Nikola Tomić

Željko Obradović se ovog leta vratio u Partizan posle 30 godina. Mnogi su smatrali da greši, ali on je imao objašnjenje za svoju odluku.

Legendarni stručnjak i osvajač devet trofeja Evrolige dao je opširan intervju za grčki "Sport24", gde je pričao o brojnim temama, ali i svađi sa Vasilisom Spanulisom.

- Ko god me pita o njemu, ja kažem isto. On je primer, on je neverovatan radnik, on je napravio odličnu karijeru, on je igrač koji je shvatio da svaki dan može da napreduje. Dajem ga kao primer mojim mladim igračima. Ne samo njega, nego i Dijamantidisa, Šarasa, Đorđevića, Danilovića, Bodirogi itd...

- Sećam se vremena kad sam ga zvao da dođe u Panatinaikos (2005. prim.aut). On je rekao "Teneru zašto me zoveš kad imaš dva plejmejkera Lakovića i Dijamantidisa. Kako ćemo da delimo minutažu?" Ja sam rekao i pokazao mu da će biti igrač sa više minuta u timu. Na kraju je igrao najviše. Pokušao sam da držim igrače osveženim tokom sezone jer smo imali Evroligu i grčku ligu, što je normalno - kaže Obradović i nastavlja.

- Ljudi ne znaju, u to vreme  njegov menadžer me zvao u vezi odlaska u NBA. Tražio je da mu učinim uslugu jer je već prošao rok za odlazak. Ali izašao sam u susret i nisam pravio problem jer je zaista želeo da ode u NBA.

- Na kraju smo se razišli, znate tu priču, ali kada je oborio rekord po broju poena u EL, ja sam kao trener Fenerbahčea na toj utakmici mogao samo da mu aplaudiram. Lični odnos nam se raspao, i on zna veoma dobro zbog čega. Želim mu sve najbolje u životu -  rekao je Obradović.

Podsetimo, Spanulis se posle NBA vratio u Panatinaikos, odigrao još tri sezone, a onda je prešao u Olimpijakos. Međutim, to nije bio glavni razlog da se Obradović naljuti na njega, već nešto drugo. Naime,kao razlog se pominje da je Obradović sa Sapnulisom dogovorio da on slobodno ode u NBA, ali je popularni Bili  sutradan prihvatio ponudu Olimpijakosa i sa 2,4 miliona postao najplaćeniji košarkaš Evrope.

Nešto slično je svojevremeno objasnio i menadžer Spanulisa Miško Ražnatović.

- Izuzetno sam sarađivao sa Panatinaikosom i Željko Obradović je bio moj blizak prijatelj, ali Spanulis je želeo da promeni klub, da ode negde gde će biti vođa i razgovoru sa ljudima iz Olimpijakosa zaključio je da je to najbolje rešenje za njega.  

- Naravno da sam znao da će mi, ako se taj transfer realizuje, odnosi sa Panatinaikosom i Željkom biti veoma loši, ali nisam na to obraćao pažnju - ispričao je Ražnatović još 2017.na predavanju studentima Fakulteta za sport na Novom Beogradu.

Video: Željko Obradović vidno potresen zbog smrti Dude Ivkovića: Grobari ga dočekali ovacijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Kazanova

    7. oktobar 2021 | 18:01

    Spanulis je vrhunski igrac, ali nula od coveka. Zelimir je rekao da nikada nece trenirati nijednu reprezentaciju osim reprezentaciju svoje zemlje i odrzao rec, a imao je brdo ponuda, Turci su mu nudili da sam upise cifru, sto bi retko ko odbio. Zvezdi je pomogao tako sto je platio za Kalinu malo vise para, a i pustio Peru Antica godinu dana pre isteka ugovira jer je ovaj pitao da li moze da ide zelja mu je da igra u zvezdi na kraju karijere. Pitajte Covica koliko je Zelimir ispao fer prema njemu, a znate da Covic nikada ne hvali nikoga.

  • RS

    7. oktobar 2021 | 16:39

    Čovek sa prevelikim Egom i misli da se ceo svet vrti oko njega. Bez ogromnih budžeta ništa ne bi napravio!

  • Zoran

    7. oktobar 2021 | 18:26

    Realno Željko je naj trofejniji trener, ali jedan je Pešić. Sa Nemcima prvak Evrope, i Amerima uzme titulu u njihovoj kući to je vrh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA