≫ 

Radonjić, Kalinić i Volters posle Makabija: "Osećamo se sjajno, velika pobeda, možemo stalno ovako"

Pobeda "crveno-beli" dobija još više na značaju ukoliko se zna da je klub s Malog Kalemegdana ovaj meč odigrao u okrnjenom sastavu

  • 6
košarkaši zvezde

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde došli su do svoje prve pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige, "žrtva" je bila izraelski Makabi koji je na domaćem terenu poražen sa 75:63. Najefikasniji u pobedi "crveno-belih" bili su Nikola Kalinić sa 19, odnosno Nejt Volters sa 16 poena, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Skoti Vilbekin sa 18 poena.

Pobeda "crveno-belih" se može opisati samo jednom konstatacijom - prava defanzivna "klinika" u režiji Dejana Radonjića, o čemu svedoči činjenica da je Makabi u dve četvrtine postigao po 10 poena, dok je tek pred kraj utakmice počeo da pogađa neke "cirkuske" šuteve.

Trener Dejan Radonjić je bio nikad srećniji izdanjem svoje ekipe.

- Čestitke mojim igračima na pobedi. Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, našli smo energiju i defanzivno smo odigrali izuzetno pametno i baš onako kako smo isplanirali. Bilo je očigledno posle 20 minuta da će oni pokušati da nam nametnu pritisak, ali naša odbrana je i u drugom poluvremenu bila sjajna. Napadački smo takođe odigrali dobro. Na kraju, ovo je velika pobeda za nas, pogotovo ako uzmemo u obzir celokupnu situaciju.

Pored njega, zadovoljan je bio i najefikasniji akter meča, košarkaš Zvezde, Nikola Kalinić.

- Odigrali smo tvrdo, pokušali smo i uspeli u tome da igramo sjajnu odbranu. Osećamo se sjajno, moramo nastaviti da igramo ovako i da u svakoj utakmici dajemo sve od sebe. Znam da to možemo, znam da možemo nastaviti ovako - istakao je Kalinić, dok se na njega nadovezao i Nejt Volters.

- Bila nam je potrebna ovakva pobeda, ovo je uvek dobro. Dosta igrača nam je odustno i teška situacija je iza nas, ali smo odigrali sjajno večeras i odbrana je bila na zavidnom nivou, nismo im dopustili da nametnu svoj ritam, to je presudilo pobednika.

Crvena zvezda će u narednom kolu Evrolige igrati protiv Žalgirisa na svom terenu, meč je na programu za šest dana, 13. oktobra, dok će pre njega odigrati i protiv Igokee u okviru ABA lige.

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA