≫ 

Zvezda na tri pobede od Partizana: Da li rekord u Evroligi pada do sredine novembra?

Crveno-beli plako sustižu broj Partizanovih pobeda u EL

  • 30
Zvezda - Budućnost Foto: AdmiralBet ABA League / KK Crvena zvezda / Dragana Stjepanović

Pobedom nad Makabijem u Tel Avivu u četvrtak veče, košarkaši Crvene zvezde stigli su do 75. trijumfa u najelitnijem košarkaškom takmičenju - Evroligi!

Crveno-beli su se na taj način za još jedan korak primakli Partizanu koji je tokom svojih sezona u Evroligi zabeležio 78 trijumfa, te je sasvim sigurno da će izabranici Dejana Radonjića u skorije vreme postati regionalni tim sa najviše pobeda.

Gledajući postotak, odnosno odnos pobeda i poraza kroz odigrane utakmice, Zvezda zauzima prvo mesto sa 40.5 odsto uspešnosti. Olimpija je druga sa 38.5, Cibona treća sa 37. 5, dok je Partizan četvrti sa 36.4 odsto.

Zvezda je ukupno u Evroligi odigrala 185 utakmica i ima odnos pobed i poraza 75:110. S druge strane, Partizan je odigrao 214 utakmica i odnos crno-belih jeste 78:136. Olimpija je treća sa odnosom 72:115 u 187 mečeva, dok je Cibona odigala 176 mečeva i ima 66 pobeda i 110 poraza.

Regionalni i srpski šampion u sledećem kolu čeka Žalgiris, zatim gostuju CSKA, Monaku i Armaniju, a potom u Pionir stižu Panatinaikos i Asvel. To znači da bi Zvezda već do sredine novembra (teoretski i ranije) mogla da pretekne crno-bele po broju pobeda u EL.

Vredi pomenuti i to da je Zvezda uveliko na prvom mestu po broju pobeda u gostima - ima ih 26 sa ovom protiv makabija! Olimpija i partizan imaju po 20, s tim što su i jedni i drugi odigrali više mečeva od crveno-belih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by РСБ (@redstarbelgrade.rs)

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    8. oktobar 2021 | 11:22

    Немојте тако. Кмекавци су најбољи, најпоштенији, најоштећенији, ма , громаде бре!

  • Crnogorac

    8. oktobar 2021 | 11:24

    Xexe...🏆 evropski šampion zna se ko je...ta jedna pobjeda u finalu f4 vrijedi za sva vremena...ne može se porediti sa TOP 17... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Miša

    8. oktobar 2021 | 13:41

    Evroliga zadnjih godina i ona u eri zebri nije ni za poređenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA