≫ 

Nestvaran pas Jokića iz auta digao Amere na noge, Denver ga proglasio za kvoterbeka

MVP NBA lige flertovao sa tripl-dablom već u predsezoni

  • 69
Nikola Jokić Printskrin: Twitter.com/@nuggets

Trojica srpskih košarkaša bila su na parketu tokom noći u predsezoni NBA lige - Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica. Parket su na kraju kao pobednici napustili Bjelica i Marjanović, pošto je Golden Stejt savladao Los Anđeles Lejkerse sa 121:114, a Dalas bio bolji od Klipersa sa 122:114, dok je jedino Jokićev Denver upisao poraz od Minesote sa 114:112.

Nemanja Bjelica je u pobedi Golden Stejta nad Lejkersima dao doprinos sa sedam poena uz dva skoka , asistenciju i ukradenu loptu, dok je Bobi za Dalas postigao pet poena uz šest skokova.

Nikola Jokić je i u predsezoni već počeo da pokazuje da će u novoj sezoni biti jedan od glavnih kandidata za MVP naslov. Aktuelni najbolji igrač NBA lige bio je na granici tripl-dabla u meču protiv Minesote.

Denver je izgubio posle produžetka sa 114:112, a Jokić je meč završio sa 10 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

Veliku bitku vodio je pod košem sa Karlom Entonijem Taunsom, a kao što je već i navikao ljubitelje košarke, bio je i glavni "plejmejker" svog tima, pošto je bio lider po broju asistencija u odnosu na sve ostale igrače na parketu.

Jedno njegovo dodavanje posebno je oduševilo publiku, ali i fanove Denvera i košarke. U pitanju je asistencija iz auta, gde je pokazao snajpersku preciznost i pravim kvoterbekovskim dodavanjem preko celog terena pronašao je Arona Gordona, kome nije bilo teško da pogodi koš.

Interesantno je i da ga je Denver na svom Tviter profilu proglasio za kvoterbeka zbog ovog maestralnog dodavanja u stilu Toma Brejdija.

Jokiću je očigledno prijalo leto, gde se odmorio, pošto je propustio reprezentativne obaveze, a takođe je dobio i najradosnije vesti, pošto je njegova supruga Natalija na svet donela ćerku Ognjenu.

On je obično poslednjih sezona nešto kasnije ulazio u formu, ali sudeći po igrama u predsezoni, od MVP-ja se mogu očekivati sjajne igre već od starta sezone.

Video: Pocepao Jokić mrežicu Bulsa: Maestralno zakucavanje našeg centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruka

    9. oktobar 2021 | 08:28

    A da vi prestanete da pisete o gospodinu, kad neko nece da igra za svoju zemlju ne zanima me ni kako igra za klub. Od sada zvati Stimca umesto njega, decko dodje i kad im treba samo za trening. Pa iako nisu isti rang,umire za dres.

  • Hulk

    9. oktobar 2021 | 08:04

    Jurija Gagarina i Omladinskih brigada ne rade semafori.

  • Pavle

    9. oktobar 2021 | 08:55

    Eeee,nemaju samo Amerikanci Jokica,imamo i mi. Samo sto nas Jokic ne igra kosarku,on jako volE konje,on jase i jase i jaseeeeee. Bas ih VolE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA