≫ 

Partizan dominirao na debiju pred Grobarima, Obradovićev tim deklasirao novajliju u ABA

Crno-beli nisu ostavili rivalu ni promil šanse

  • 73

Košarkaši Partizana pečatirali su debi nastup pred svojim navijačima u tekućoj sezoni ubedljivom pobedom, deklasirali su SC Derbi rezultatom 79:57 i tako došli do trećeg trijumfa u tri meča ABA lige, za potvrdu liderske pozicije.

Obradovićevi igrači su opravdali očekivanja pred 5.283 navijača u "Areni" i bez ikakvih poteškoća porazili debitanta u regionalnom takmičenju, nezvaničnu filijalu KK Budućnosti. Jedina mrlja na pobedi crno-belih je povreda Dalasa Mura početkom poslednje deonice kada je izašao sa terena nakon neprijatnog i bolnog doskoka. Skočni zglob je stradao., ali nije u pitanju teža distorzija, rečeno je iz kluba posle utakmice.

Svi igrači koje je Obradović slao na teren su pronašli put do koša Podgoričana, lista strelaca bila je prilično ujednačena, što možda i najbolje govori o upadljivom timskom doprinosu sigurnom trijumfu. Jak kolektiv je ovog puta kao najistaknutije pojedince izbacio Alena Smailagića (13p, 5sk, 2ukr), Kevina Pantera (12p, 5sk, 4as) i Uroša Trifunovića (10p, 2/2 za tri), a ni ostatak ekipe nije bio daleko od pomenutog trija po produktivnosti.

Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trneutka, SC Derbi je ekipa skromnih mogućnosti, daleko od tima koji može napraviti problem Partizanu i bilo kojem pretendentu na visok plasman, pa će bodove morati da traže na drugom mestu. Naravno, toga su bili svesni gosti i pre polaska u Beograd.

Elem, Partizanu su najjači otpor pružali Kamenjaš, Vinjales i Baćović - svi sa 10 poena, te Megi sa 9, međutim malo je to bilo i za "pristojan" poraz na terenu velikog favorita.

Na drugoj strani, Partizan je držao sve konce igre u svojim rukama od samog starta. Trifunović je trojkom najavio juriš i seriju 9:0 posle koje je usledio četvrtominutni "post" crno-belih, a onda je novim naletima iz svih pravaca "lomio" goste i već do poluvremena imao velikih 17 razlike.

Nastavak je doneo još lepršaviju partiju Obradovićevih tima, rotirao je Žoc u momentima kada je prednost rasla, pa su Miletić i Koprivica dobili prostora da pokažu zbog čega su deo ovog tima. Dangubić i Zagorac su kreirali, pogađali, a i kada napadi nisu ponekad išli u željenom pravcu, odbrana je radila sjajan posao i neutralisala sve ideje Podgoričana.

Upravo je jedan "prazan hod" ekipe u poslednjoj deonici bio razlog što je Obradović pozvao tajm-aut da "izriba" igrače, ljut zbog indolentne partije i nerezonskih poteza njegovih učenika. I to na "20+" razlike u korist Partizana.

Na kraju, Partizan piše sigurnu pobedu protiv trećeg tima iz drugog ešalona ABA lige, stoga je u ovom momentu prerano davati bilo kakve ocene o mogućnostima crno-belog "drim tima" koji će prvi jači izazov imati u narednoj rundi protiv poletne ekipe Cibone - još jednog neporaženog u prva tri kola.

ARTIZAN – DERBI 79:57 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13)

PARTIZAN: Panter 12, Ledej 6, Avramović 7, Zagorac 8, Koprivica 3, Dangubić 7, Smailagić 13, Miletić 5, Mur 6, Glas, Trifunović 10, Madar 2.

STUDENTSKI CENTAR: Vinales 10, Magi 9, Pavličević 5, Slavković 4, Starovlah, Vujisić, Baćović 10, Z. Ivišić 4, T. Ivišić, Edvards 3, Kamenjaš 10, Tišma 2.

KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK SC Derbi Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toka Tokio

    9. oktobar 2021 | 21:15

    Svako sa svojim rangom , neko dere Makabija a neko derbi

  • kosingas

    9. oktobar 2021 | 21:28

    Partizan na prvoj domacoj utakmici imao navijaca koliko je Zvezda imala na svoje dve kod kuce. Eeee to je ta razlika. Skoro duplo na samo jednoj utakmici i to protiv Derbija.

  • SrbskiBek

    9. oktobar 2021 | 21:04

    Velika pobeda partizana protiv izvanrednog derbija !!!! Hahahahahahaha . Ovaj rumeni jos nije otisao ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA