Haos u Španiji: Trener bacio sako, psovao sudije i udario igrača, pa isključen sa meča

Nisu u Fuenlabradi bili zadovoljni arbitrima, što su rešili da iskažu na poseban način

  • 0
Trener Fuenlabrade Foto: Twitter / Liga Endesa / Printscreen

Košarkaši Fuenlabrade poraženi su od San Pablo Burgosa (91:96) u petom kolu španske ACB lige. To i nije neko iznenađenje, ali je ono što se dešavalo tokom meča "potreslo" špansku javnost.

U centru zbivanja bio je pomoćni trener domaće ekipe, Salvador Gvardija koji je posle jedne sudijske odluke izgubio kompas. Nije bio zadovoljan time što nije dosuđen prekršaj nad Basalom Bagajokom koji ima svega 15 godina, posle čega su usledile brojne uvrede upućene arbitrima Fernandu Kalatravi, Vinsenteu Martinezu i Žoakinu Garsiji.

On je prvo bacio sako, na pola terena, zbog čega je dobio prvu tehničku grešku, a pošto nije mogao da obuzda emocije, dobio je i isključenje. Tek tada je krenula lavina emocija, pošto je Gvardija prišao svakom sudiji ponaosob, a potom je i udario jednog svog igrača po grudima iz besa.

Navijači su ispratili Gvardiju u svlačionicu uz aplauze, jer verovatno i sami nisu bili zadovoljni pravdom koju je delila sudijska trojka. Zanimljivo je da je do kraja meča živce izgubio i glavni trener, Đozep Marija Raventos, koji je takođe isključen, pa će Disciplinska komisija, pa i Sudijska komisija imati pune ruke posla. Pre svega da utvrde da li su pritužbe domaćih bile osnovane, a potom i da odrede kazne za stručni štab domaćih.

Inače, veliki broj košarkaša iz Srbije uzeo je učešće u ovoj utakmici. Kod domaćih su zaigrali bivši plej Mege, Jovan Novak koji je ubacio 12 poena i nekadašnji igrač Zvezde, Dušan Ristić koji je postigao četiri poena. Na drugoj strani, reprezentativac Srbije, Dragan Kravić postigao je osam poena, dok su još dva poznata lica - Aleksej Nikolić i Aleks Renfro koji su igrali za Partizan, susret završili sa sedam, odnosno četiri poena.

Video: Ufff, ovo je zabolelo i nije izgledalo naivno: Maler za Mura pri doskoku izvrnuo zglob

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA