≫ 

Sve bolja NBA imena u Evroligi: Nedoviću stigao trojkaški "ruki" rekorder najjače lige

Jogi Ferel (28) do kraja sezone biće uzdanica Atinjana

  • 1
jogi ferel Foto: youtube/NF

Kolonija američkih košarkaša u najjačim evorpskim klubovima brojnija je za još jedno ime - Jogija Ferela (28, 183 cm). 

Bivši plejmejker Dalasa i Sakramenta, igrao je još i za Kliperse, potpisao je ugovor sa Panatinaikosom do kraja sezone, saopštio je atinski klub.

Jogi je dočekao na debi u najjačoj ligi sveta 2017. godine u dresu Dalasa (sezonu ranije ostao je bez ugovora u Netsima) i već i "ruki" sezoni privukao pažnju partijom protiv Portlanda kojem je ubacio 9 trojki - čime je izjednačio rekord po broju postignutih hitaca za tri poena kada je reč o novajlijama.

Dotad je devet trojki kao "ruki" na jednoj utakmici ubacio samo aktuelni igrač Anadolu Efesa Rodrig Boboa - i on u dresu Dalasa.

Ferel se ipak nije dugo zadržao u Mevsima koji su ga posle godinu dana prosledili Kingsima. Neke od najboljih partija Ferel je pružao upravo u Sakramentu gde su mu društvo pravili Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Ferelu će ovo biti prvo evropsko iskustvo.

Podsetimo, moskovski CSKA je nedavno ozvaničio potpis bivšeg centra Denvera Keneta Farida, a Zenit je još pre početka sezone angažovao dobro poznato NBA ime - Šabaza Nepijera, trenutno povređenog.

Video: Prvi Srbin u NBA ikad: Igrao 1946. godine, a evo kako se pokazao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA