≫ 

Bajić: Nemam mesto u timu u kom mogu da kažem da smo bolji od Zvezde, ali smo se dobro pripremili

Srećan je strateg Igokee zbog načina na koji ekipa igra u poslednje vreme

  • 1
Dragan Bajić selektor Makedonije Foto: MN Press

Trener Igokee Dragan Bajić zadovoljan je pobedom nad Crvenom zvezdom na domaćem parketu, pa se nada da će još više navijača biti u Laktašima u nastavku ABA lige.

- Čestitam momcima, oni su najzaslužniji za pobedu. Hvala publici koja je napravila sjajnu atmosferu i drago mi je što je puna dvorana posle dobre prošle sezone. Nadam se da ćemo privući još veću podršku, mnogo nam znače - rekao je Bajić.

Potvrdio je koliko poverenja ima u svoje izabranike.

- Stojim kod onoga što sam rekao u najavi da je Zvezda najkvalitetniji tim u ABA ligi gledajući igre do sada. Zaslužuju to što sam rekao. Nisam bezveze govorio da se sa ovim timom ne plašim nikoga. Prvo poluvreme je bilo sve ono što smo dogovarali. Ispoštovali smo 90 odsto sve, možda dve-tri greške u odbrani, ostalo je funkcionisalo dobro. Ne protiv ovako jakog protivnika,već i protiv slabijih je teško držati taj nivo i prednost -

Na pauzu su otišli sa 22 poena prednosti (44:22).

- Desio se pad u trećoj četvrtini, što je normlano protiv snažnog i moćnog protivnika. Kvalitetniji su tim od nas, ali smo imali koncentracije, skupili snagu i energiju, posebno defanzivno i priveli smo meč kraju. Raduje me trijumf, daće nam samopouzdanje za nastavak. Ovaj tim je nov, imamo dosta novih momaka, možemo da vidimo da pojedinci dolaze u pravu formu i tim će da raste vremenom. Nećemo da letimo, moramo da se spustimo na zemlju, imamo meč u FIBA Ligi šampiona protiv Galatasaraja. Nemamo zacrtane ambicije, moramo da nastavimo da radimo kao prošle sezone, da sve gledamo od utakmice do utakmicu i da u svaki meč ulazimo sa ciljem da dobijemo.

Srećan je strateg Igokee zbog načina na koji ekipa igra u poslednje vreme.

- Bilo je manje oscilacija nego u prethodnim duelima, izuzev te treće deonice. Radili smo tada neke stvari koje nisu bile dogovorene. Gubili smo više lopti, loša je bila i odbrana u tranziciji što je donelo Zvezdi lagane poene koje smo kontrolisali u ostale tri četvrtine. Još jedan segment koji moram da izdvojim jeste skok, posebno defanzivni, protiv ozbiljnog rivala. Nemam mesto u timu u kom mogu da kažem da smo bolji od Zvezde. Dobro smo pripremili, koncentracija je bila tu i to je rezultiralo trijumfom - zaključio je Bajić.

Video: Igokea uz Radanova prizemljila crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA