Na Zlatiboru startuje ABA 2 liga, tri kluba iz Srbije napadaju plasman u elitni rang

Ponovo će se igrati po "balonima", s tim da će ovoga puta biti dozvoljeno prisustvo publike

  • 0
Trofej ABA 2 lige Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Mnogo je nedoumica postojalo pre početka nove sezone u ABA 2 ligi. Bukvalno na manje od mesec dana pre zvaničnog starta nije se znalo koliko ekipa će učestvovati, koji timovi će se naći u takmičenju i kako će se uopšte igrati.

Čelnici takmičenja presudili su da baš kao i prošle godine 14 klubova uzme učešće u ABA 2 ligi, a od toga tri dolaze iz Srbije. Tako će se Mladost iz Zemuna, Zlatibor iz Čajetine i Vojvodina iz Novog Sada boriti za plasman u prvi rang ABA lige.

Igraće se ukupno pet balona. Prvi će biti odigran na Zlatiboru od danas do petka, potom sledi selidba u Osijek od 8. novembra do 12. novembra, da bi se ekipe zatim našle u Sarajevu od 13. decembra do 19. decembra. U novoj 2022. godini, ekipe će igrati u Banjaluci od 17. januara do 23. januara, a potom i u Širokom Brijegu od 21. marta do 27. marta. Na prva dva turnira igraće se po dva kola, a na preostala tri po tri runde.

Prvih osam ekipa obezbediće plasman u plej-of. Potom će se igrati nokaut faza, gde će svaki par odigrati po dve utakmice, a dalje će otići tim koji postigne više poena ukupno, baš kao što je to slučaj bio minulog proleća.

Već prvog dana takmičenja na Zlatiboru moći ćemo da gledamo srpski okršaj između Zlatibora i Vojvodine od 18.00 časova. Balon će otvoriti duel Širokog i Borca iz Banjaluke od 15.00 časova, a kasnije večeras gledaćemo meč između Helios Sunsa i Podgorice od 21.00 čas. Do kraja uvodnog kola sastaće se Sparsi i Vrijednosnice Osijek, MZT i Mladost, Sutjeska i Rogaška, te Lovćen i Pelister Bitola.

Video: Igokea uz Radanova prizemljila crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA