Mitroviću nije strano da igra centra: "U Španiji sam bio petica, ali u Zvezdi je najlepše"

Košarkaš Zvezde pričao je za klupsku televiziju o početku sezone i privatnom životu

  • 3
Luka Mitrović Foto: MN Press

Crvena zvezda od početka ove sezone može da se u potpunosti osloni na Luku Mitrovića. I to na svakoj utakmici. Sinoć nije uspeo da povede svoj tim do pobede protiv Igokee, ali je zato jednom rukom doneo trijumf protiv Budućnosti, kada je jedini i postizao poene u trećoj četvrtini.

U intervjuu za zvanični Jutjub kanal Crvene zvezde, on je istakao da mu je Zvezda druga kuća, da ima dobru saradnju sa Dejanom Radonjićem oduvek i da mu je jako drago što mu je ukazana prilika da još jednom sarađuje sa njim.

- Crvena zvezda je klub u kojem sam proveo najveći deo svoje karijere. Proživeo sam najlepše momente, osvojio sam toliko trofeja, upoznao mnogo ljudi, toliko sam prijateljstava sklopio... Suvišno je pričati da li je to klub u kojem se najlepše osećam - rekao je Luka na početku.

U nedostatku igrača na centarskim pozicijama, Mitrović je morao da igra i "peticu" i tako pomogne Ognjenu Kuzmiću, koji je imao pozamašnu minutažu. Navijačima to deluje jako čudno, ali on kaže da nije nimalo, jer u Španiji je samo to i igrao.

- Prethodnih nekoliko sezona sam u različitim klubovima imao različite uloge. Igrao sam na raznim pozicijama, jednostavno srodio sam se sa obe. U Španiji godinu i po dana koje sam proveo, igrao sam isključivo na petici, prošle godine u Crnoj Gori na poziciji četiri. Tako da mi nije strano igranje na obe pozicije.

Tokom karijere dosta problema mučio je sa povredom kolena, međutim sada se nalazi u odličnoj formi i kaže da ne želi da se vraća na taj period.

- Činjenica je da sam u prošlosti imao probleme sa povredama kolena i to dva puta u Zvezdi, a potom jednom u Nemačkoj. Nekako se trudim da ne razmišljam mnogo o tome šta bi bilo kad bi bilo i nešto ne volim da sažaljevam sam sebe, ni da mi to bude neki alibi, niti izgovor. Uspeo da se vratim u 29. godini, ponovo sam u Zvezdi i igram Evroligu.

Kaže da mu podrška devojke Nine Micić, inače sestre Vasilija Micića mnogo prija. Ona se i sama bavi sportom, pošto je postala prva srpska snouborderka koja je otišla na Zimske olimpijske igre.

- Svakako Nina kao bivši vrhunski profesionalni sportista razume mnogo toga što drugi ne bi možda razumeli,. Za mene kao sportistu je važno da imam takvu osobu pored sebe. Jer je prošla sa mnom ceo moj put, praktično od malih nogu, celu moju profesionalnu karijeru. Dok se ona bavila sportom verovatno je i njoj značilo što ima sportistu pored sebe.

I sa Vasom, Luka ima fantastičan odnos.

- Vasa i ja smo prijatelji duže nego što uopšte poznajem Ninu. Znamo se jako dobro, viđamo se koliko nam obaveze dozvoljavaju. Svaku priliku koju možemo, iskoristimo da se vidimo. Interesantan je i pametan dečko, sve mu se to vratilo prošle sezone - rekao je Mitrović u intervjuu za zvanični kanal Zvezde.

Video: Mitrović zahvalan navijačima nakon pobede: Bez njih, ne bi bilo moguće ni pobediti u ovom meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    11. oktobar 2021 | 17:23

    Naravno da je najbolje u Zvezdi pošto te niko neće a niko te ne bi toliko platio...

  • Dzoni

    11. oktobar 2021 | 17:26

    Ovi ganci uvek moraju da imaju par bas iritantnih likova, ovaj je pridodat Simonovicu i Lazicu, pa i mučenom Kalinicu...

  • trecelifaski mali klub

    11. oktobar 2021 | 18:40

    cirkusanti ko cirkusanti..koga oni mogu zanimati....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA