≫ 

Španci otpustili trenera, on tužio Savez i dve košarkašice: Traži svoj posao natrag!

Na udaru su se našle dve košarkašice, kao i predsednik saveza Horhe Garbahosa.

  • 0
Ženska košarkaška reprezentacija Španije Foto: Tanjug / AP

Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Španije Lukas Mondelo tužio je Košarkaški savez te zemlje, kao i predsednika Horhea Garbahosu zbog nezakonitog otkaza, navode tamošnji mediji.

Kako prenosi Mundo deportivo, Mondelo traži da ga Španski košarkaški savez vrati na posao ili da mu isplati ugovor koji je bio potpisan 2024. godine.

On je smenjen posle neuspeha na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde Španija, kao i na Evropskom prvenstvu, nije uspela da osvoji medalju, a Savez je odluku o otkazu obrazložio kroz klauzulu da nisu ispunjeni sportski ciljevi.

Mondelo je takođe pokrenuo pravni postupak i protiv dve iskusne košarkašice Ane Kruz i Marte Šargaj, koje su ga optužile za brutalne metode treninga, zbog kojih su imale zdravstvenih problema.

Šargaj je u intervju za "El Pais" izjavila je dobila bulimiju dok su sarađivali u ruskom Dinamu, a Kruz je bila još oštrija tvrdeći da joj je trofejni trener uništio život.

Video: Porazi od SAD ne znače nikad: Izgubili smo polufinala, ne i medalje!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA