Irving izbačen iz Bruklin Netsa zbog odbijanja da primi vakcinu protiv korone

Ni posle ubeđivanja franšize, košarkaš nije pristao da se zaštiti od virusa

  • 7
Kajri Irving, Bruklin Foto: Ap/Tanjug

Iako su iz Bruklina učinili sve napore, Kajri Irving je rešio da kaže ne vakcini protiv koronavirusa. On je zbog toga izbačen iz tima pred meč sa Milvoki Baksima i neće moći čak ni da trenira sa saigračima.

U saopštenju je navedeno da poštuju njegovu odluku, ali da su iz predostrožnosti rešili da ga "iseku" iz rostera dok se situacija ne razreši.

- Nakon pažljivog razmatranja odlučili smo da Irving neće trenirati, niti takmičiti se sa ekipom. Doneo je ličnu odluku i poštujemo njegovo pravi da bira svoju budućnost - navodi se u saopštenju Netsa.

Poznato je da Irving gaji neke radikalne ideje protiv vakcinacije, a zbog toga neće ni moći da zaigra u Bruklinu dok ne primi cepivo, zato što su takva pravila grada Njujorka.

- Njegov izbor ga ograničava da bude stalni deo tima i nećemo dozvoliti nijednom našem članu da učestvuje s skraćenim radnim vremenom. Imperativ je da gradimo hemiju kao tim i ostanemo verni našim vrednostima zajedništva. Naši ciljevi se nisu promenili i ići će u istom smeru - kažu u Netsima.

On će do daljnjeg ostati član ove franšize, ali je pitanje koliko dugo će Irving odlučiti da radi po ovom sistemu.

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA