≫ 

Saopštenje Delija posle izvinjenja Kalinića: "Opraštamo mu, ali više nema kompromisa"

Na Malom Kalemegdanu su "zakopane ratne sekire"

  • 43
Delije i Nikola Kalinić

Foto: Marko Jovanović, MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izvinio se zbog izjava o Kosovu i Metohiji pre nekoliko sezona u jednom intervjuu koji je izazvao buru i revolt navijača Zvezde, koji su ga žestoko izvređali kada je kao igrač Fenerbahčea gostovao u Areni na meču protiv crveno-belih.

Njegov povratak u Zvezdu ove sezone uzburkao je duhove na Marakani, mnogi su se pitali kako će Delije dočekati Kalinića i da li će možda i bojkotovati klub ove sezone.

Međutim, Kalinić je načinio prvi potez, izvinio se zbog sporne izjave, istakavši da je ona pogrešno protumačena i da ga to boli, kao i da je za njega Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije.

Takođe, Kalinić je odlučio da jednu svoju mesečnu platu donira crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Ubrzo nakon Kalinićeve izjave oglasile su se i Delije, koje su izdale saopštenje i poziv svim navijačima Zvezde da dođu u Arenu, posle kojeg je jasno da su "ratne sekire zakopane".

Saopštenje Delija prenosimo u celosti:

 

- Delije su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve Delije da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici.

- Sada i zauvek skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, crkvi, Zvezdi, Delijama! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom - navodi se u saopštenju Delija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. oktobar 2021 | 13:14

    Pazi ti ovo Srbija,Crkva,zvezda i delije😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • kosingas

    13. oktobar 2021 | 14:51

    Delije, koliko to po vasem cenovniku kosta obraz i Srpstvo? Smesni ste i vi i Kalinic.

  • Dragan

    13. oktobar 2021 | 14:01

    Koja dvolicnilost i njega i navijača Zvezde da je to smešno ali nista novo od stubova Srpstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA