≫ 

Radonjić: "Ogromna pobeda uprkos svim problemima, Lazić i Cirbes uskoro na treningu"

Zvezda je uspela da savlada Žalgiris i tako ostvari drugu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju

  • 6
Dejan Radonjić

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Žalgiris u okviru trećeg kola Evrolige. Još jednom su ograničili svog protivnika na jako mali broj poena, Litvanci su večeras u Beogradu postigli samo 61, što je na kraju bio ključ pobede domaćeg tima.

Trener Dejan Radonjić očekivano je bio zadovoljan pobedom, koja sada smešta Crvenu zvezdu u sam vrh tabele Evrolige. Smatra da je odlučilo to što su crveno-beli zaigrali bolje ofanzivno u drugom poluvremenu.

- Čestitam momcima na pobedi, ovo je bila teška utakmica, kao što smo mislili. Veoma važna pobeda, defanzivno smo bili dobri, kao što sam rekao na poluvremenu, posle prvih 20 minuta, bilo je važno da igramo ofanzivno bolje, što smo i uradili. Na kraju, sve je bilo kako treba. Sa toliko problema, ovo je ogromna pobeda - rekao je Radonjić.

Nije na ekipu mnogo uticao ni šokantan poraz od Igokee u Laktašima, izašli su na teren svesni da je sve to iza njih i da se ne može "izbrisati".

- Uopšte nije uticalo, ni meč u Laktašima, ni to što smo ovde došli oslabljeni. Igrali smo protiv dobrog protivnika, bilo je potrebno da izađemo jako, da u drugom delu držimo konstantno napadačku igru. Protivnik je bio jako dobar i kvalitetan.

Osvrnuo se Radonjić na početak sezone i činjenicu da Zvezda igra kroz gust ritam uz nekoliko igrača koji se nalaze van opticaja zbog bolesti.

- Bez dileme, količina problema i vreme koje je bilo tu je nešto što je jasno da nas opterećuje do te mere da pred početak sezone nismo znali kako ćemo da izgledamo. Pripremali smo se bez treninga ili teške utakmice, dobre ili loše. Ući u sezonu kroz ovako težak raspored je jako izazovno. U tom smo ritmu posle toliko problema, gde nekoliko igrača nije u dobrom statusu, što je jedna kompleksna situacija koja i dalje traje. Pričati i praviti neku analizu svega je teško i verovatno će za neke stvari morati da prođe još nekoliko meseci.

A da li je Radonjić zadovoljniji igrama u Evroligi ili onima koje je Zvezda do sada pokazala u regionalnoj ligi?

- Ja sam zadovoljan svim što smo uradili, uz sve što nas je snašlo, moram da budem zadovoljan. Mislim da je rano za takve neke analize ili paralele, tek smo par utakmica ovde, dobro je, borimo se svakodnevno, sa mnogo problema, koji još nisu završeni, kao sam rekao, mora da prođe nekoliko meseci da o svemu pričamo precizno.

Branko Lazić se zagrevao sa ekipom, a Maik Cirbes bi uskoro mogao da se vrati na treninge, potvrdio je i sam šef struke Crvene zvezde.

- Cirbes je negativan, tako da čekamo test opterećenja, analize za sada su dobre, mogao bi da počne možda i sa treningom, bio je u strogom mirovanju. Što se Lazića tiče, očekujem da od sledeće nedelje može da se uključi u neki deo rada sa prvim timom.

Koliko su navijači pomogli večeras Zvezdi da zadrži visok nivo igre u odbrani?

- Bilo nam je bitno da osetimo to, da pokušamo da damo svi više, individualno i kolektivno, da napravimo iskorak i dođemo do pobede u zahtevnom trenutku. Uvek nam je značajno da imamo dobru atmosferu u hali. Bilo nam je lepo, ovo je bio prvi meč pred navijačima u Areni u ovoj sezoni.

Radonjić kaže da će meč protiv Armejaca u Moskvi biti jedan od težih, uzimajući u obzir da je roster i dalje jako kratak.

- Ići ćemo prvo na CSKA, pa na meč sa Cedevita Olimpijom. Donosićemo odluke, videćemo da napravimo gejm-plan za Moskvu. Realno nas tamo čeka težak meč, znate u kakvom su stanju, jedni su od favorita. Videćemo kako ćemo preživeti tu utakmicu.

Odbrana je nekako postala zaštitni znak ekipa koje trenira Dejan Radonjić, ali za pobede je potreban i dobar napad.

- Mislim da je to jedan dobar put ka onome što želimo da igramo, taj način razmišljanja. Mislim da za rezultate i dobru igru, potrebno je biti dobar u odbrani i napadu. Pitali su me u Istanbulu šta je potrebno da budemo bolji u napadu, to je pet igrača koji nisu tu.

Nije šef struke na kraju želeo da govori o dešavanjima u vezi Nikole Kalinića, a vezanim za neke njegove prethodne izjave i reakciju Delija.

- Ja ne bih komentarisao to što je bilo. To je završeno i to je to - zaključak je Radonjića.

Video: Dobrić dobio pitanje dok je Radonjić prolazio: Trener Zvezde je zastao da ga čuje šta će odgovoriti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA