≫ 

Partizanov košarkaš odličan u Ligi šampiona: Dreksel sa Ostrovom umalo do senzacije

Još jedna sjajna partija ovog momka koji je u poljski tim otišao na pozajmicu

  • 1
KK Mladost Zemun - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Odlučio je Željko Obradović da "odstrani" Treja Dreksela, jer za njega nije bilo mesta u rosteru. U Partizanu su rešili da ne prekidaju saradnju sa Amerikancem, uzimajući u obzir njegove odlične igre prošle sezone u timu Mladosti iz Zemuna, već su ga prosledili na dalje kaljenje, ovoga puta u inostranstvo. I deluje da su učinili pravi potez. Snašao se sasvim fino u dresu Ostrova Velikopoljskog, koji je bio na pragu ogromne senzacije u Ligi šampiona na gostovanju Pinar Karšijaki - 80:77.

Imali su saigrači Treja Dreksela prednost od pet poena na ulasku u poslednju četvrtinu, na poluvremenu su imali i maksimalnih +14, ali sve je to bilo nedovoljno za prvu pobedu u debitantskom nastupu u Ligi šampiona. Zanimljivo je da je Ostrov "prosuo" prednost u meču protiv španske Manrese na identičan način.

U svakom slučaju, Dreksel ne može da bude nezadovoljan partijom, pošto je u Turskoj ubacio 12 poena, a na sve je sakupio još sedam skokova i četiri asistencije za oko 29 minuta na terenu. Najbolji u njegovom timu bio je Džejms Palmer sa 21 poenom, dok je Bonzi Kolson (koji je nedavno ubacio sve poene za Karšijaku u jednoj četvrtini) bio najefikasniji kod Turaka sa 18 poena.

KK Mladost Zemun - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Posle pobede protiv Zvezde, košarkaši Igokee servirali su svojim navijačima u Laktašima jedno razočaranje. Iako su imali veliku šansu da pobede Galatasaraj i imali prednost na startu poslednje deonice, nisu uspeli da se zadrže na pravom koloseku, već je ekipa iz Istanbula upisala trijumf - 85:89.

Fantastičan za goste bio je Devon Akun-Parsel sa 31 poenom, pet skokova i četiri asistencije, a Antabija Voler sa 22 poena dominirao je u dresu Igosa.

Pobede u najkvalitetnijem Fibinom takmičenju upisali su i nemački Ludvigsburg na gostovanju ukrajinskom Prometeju (64:86), potom Manresa iz Španije protiv Hapoel Jerusalima u Izraelu (68:73) i Tenerife pred domaćom publikom protiv Dinamo Sasarija (87:60).

Video: Ovaj ritam je pakao! Simonović iskreno o teškom rasporedu, ali i mogućnostima Zvezdinog tima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA