"Želim veći doprinos igrača sa klupe": Obradović traži kvalitetnije role "drugopozivaca"

Trener Partizana analizirao pobedu protiv Cibone i nije najzadovoljniji...

  • 7
Košarka, KK Cibona - KK Partizan

Foto: aba-liga.com/Cibona/Mihal Jacic

Košarkaši Partizana posle četiri utakmice u regionalnom takmičenju imaju stoprocentan učinak, u Zagrebu su savladali Cibonu, pa sa mnogo samopouzdanja gledaju na nastavak borbi, a one od naredne nedelje kreću na dva fronta, jer kreće i Evrokup.

Zasad, sve protiče onako kako su svi i očekivali u taboru crno-belih.

- Bio je ovo duel neporaženih timova. Imali smo iskustvo sa njima na turniru u Opatiji, napravili smo analizu te utakmice i svih ostalih mečeva koje je Cibona igrala. Znali smo da je to to tim koji igra od prvog do poslednjeg minuta i tako je bilo i ovog puta, bez obzira što smo mi imali dvocifrenu prednost u par navrata, vraćali su se i čestitam im na tome. Mlada su ekipa koja je odlično vođena od strane trenera Jovanovića - rekao je Obradović novinarima, pa se nadoveza:

- Mi smo odigrali pametnije, mada smo imali i neke loše odluke u pojedinim momentima što je i zasluga protivnika. Moraćemo da insistiramo upravo na tome, da odbrana bude prava, a košarka je igra u kojoj nekad pogađaš, nekad promašuješ. Lopta treba da bude u rukama od onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu.

Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Pobedu u Zagrebu izneli su stranci, oni od kojih se to i očekuje, ali Žoc traži veći doprinos ostatka tima.

- Pobeda koja daje samopouzdanje zbog toga što nam počinje Evrokup. Idemo u Nemačku, nadam se da ćemo izgledati sve bolje iz meča iz meč i da će igrači koji nemaju veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu. Počinje brutalan raspored sa dve utakmice u toku nedelje. Svaki igrač mora da zna da će biti bitan i važan za ekipu.

Ponovio je trener Partizana da je njegov tim maltene na početku procesa i da se na mnogim stvarima još mora poraditi, te stoga i ne zamera previše igračima na određenim propustima u igri.

- Na početku utakmice smo imali jedan normalan šut ka košu, radimo i pripremamo to otvaranje utakmica. Imamo mlade igrače, treba im vremena da shvate neke stvari, ne mogu ništa da im zamerim. Daju sve od sebe na treninzima i na utakmicama, tako je od prvog dana i to ponavljam stalno. Borbenost i želja su tu, to što se dešavaju neke stvari na terenu je proces koji moramo da shvatimo da će tako biti i ubuduće. Pokazaćemo im kroz video analizu na čemu moraju da rade i šta treba da poprave - zaključio je Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KV

    15. oktobar 2021 | 21:50

    Vidi se da iz utakmice u utakmicu ovo sve bolje izgleda.Potrebna nam je jedna jaka petica da drzimo reket zakljucan.

  • Меми

    15. oktobar 2021 | 22:29

    Види се рука тренера, а тим расте из утакмице у утакмицу.

  • No

    15. oktobar 2021 | 22:46

    Covek je tri dimenzije iznad ove lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA