≫ 

Ovakva Krka deluje mnogo ozbiljnije: Stavrov, Stipčević i Macura "sravnili" Zadar

Tim iz Novog Mesta će se izvesno na kraju ovog kola naći u gornjem delu tabele

  • 0
Krka Foto: ABA liga / Krka Novo Mesto / Drago Perko / kosarka.si

Prošle sezone su jedva "iščupali" opstanak u elitnom društvu, a ove deluje da takvih problema neće imati. Krka je sastavila sasvim dobar tim, tradicionalno dobro igra na domaćem terenu, a potvrda toga stigla je danas u čuvenom "Leonu Štukelju". Tim iz Novog Mesta je bez apsolutno ikakvih poteškoća savladao Zadar, koji je ostao na skoru 0-4 posle četiri odigrana kola - 80:66.

Presudni za pobedu bili su skokovi. Prosto je neverovatna činjenica da je domaći tim uhvatio čak 40 lopti, naspram samo 18 koliko je ugrabio Zadar. Samim tim može se nekako reći da gosti mogu da budu i zadovoljni što nisu pretrpeli teži poraz.

Ključnu prednost, domaći su stekli već tokom prvog poluvremena kada su otišli u "dvocifrene" vode. Napadački je sve funkcionisalo gotovo besprekorno u ekipi Krke, koja je za uvodnih 20 minuta ubacila 47 poena. U drugom delu gledali smo nešto "tvrđu" košarku, ali je i to odgovaralo sastavu iz Novog Mesta.

Na ulasku u poslednjih 10 minuta videli smo prednost domaćih od +14, ta razlika je u jednom momentu narasla i do 18 poena, a do kraja se potom uglavnom igralo koš za koš. Zadar nije uspeo da se spusti na jednocifrenu razliku i doživeo je ubedljiv poraz.

Najefikasniji kod domaćih bio je Andrej Stavrov sa 20 poena, pratio ga je Rok Stipčević sa samo jednim manje, a ludu partiju pružio je nekadašnji igrač Mege i Primorske, Jurij Macura sa 17 poena i 16 skokova. Na drugoj strani, samo je Domagoj Vuković pružio partiju iznad očekivanja ubacivši 15 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA