≫ 

Košarkaški savez Srbije promovisao mlađe lige Srbije

I ove godine mlađe kategorije će imati jedinstvene lige gde će igrati na na nivou cele države

  • 0
KSS lige

Foto: KSS

Danas je u dvorani Radničkog na Crvenom krstu održana svečana promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 koju je organizovao Košarkaški savez Srbije uz podršku sponzora Triglava i Rode.

Promociji je prisustvovalo kompletno rukovodstvo KSS – predsednik Predrag Danilović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i sin Dušana Ivkovića Pavle, Nebojša Ilić, mlada košarkašica Art basketa Višnja Stefanović i mladi košarkaš Partizana NIS Dušan Tanasković koji su sa uspehom igrali ove lige…

Pre 12 godina na ideju našeg proslavljenog trenera nedavno preminulog Dušana Dude Ivkovića, 2009. godine formirana je Juniorska liga Srbije. Upravo zbog toga, promocija je ove godine održana u dvorani Radničkog na Crvenom krstu, mestu na kome se stvarala istorija jugoslovenske i srpske košarke zahvaljujući našem legendarnom Dudi, jednom od najvećih svih vremena…

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, prisutnima se prvo obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

Drago mi je što ste došli u ovako velikom broju… Ovo je za mene posebno mesto zbog mog prijatelja Dude, nije bilo boljeg mesta za početak sezone od ove dvorane… Trud koji ulaže Košarkaški savez Srbije oko Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige ne bi bio moguć bez naših poslovnih partnera Rode i Triglava, kojima zaista dosta dugujemo i veoma smo im zahvalni. I ovom prilikom im se zahvaljujem iz srca… Nadam se da ćete imati uspešnu sezonu, budite pre svega fer i pošteni prema sebi, a i prema rivalima. Na kraju krajeva, neka pobedi onaj ko bude najbolji… – rekao je Danilović.

KSS lige

Foto: KSS

Ispred Košarkaškog saveza Srbije, govorio je i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

- Od 365 dana u godini za mene je ovo jedan od najlepših dana, dan kome se najviše radujem, jer mogu da vas vidim, pozdravim i poželim vam mnogo uspeha. Koliko Košarkaški savez Srbije ceni ova takmičenja najbolji je dokaz što je danas ovde kompletno rukovodstvo Saveza. Zahvaljujem se predsedniku Predragu Daniloviću, potpredsednicima Ani Joković i Nenadu Krstiću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću, a posebnu zahvalnost zaslužuju naši sponzori Roda i Triglav bez kojih lige ne bi bile ovakve kakve jesu…

- Hvala i mladoj igračici Višnji Stefanović koja je promoter Triglav Ženske kadetske lige, Nebojši Iliću i Dušanu Tanaskoviću kao promoterima Roda Juniorske i Triglav Kadetske lige. Svima vam želim da u budućnosti sarađujete sa Nešom Ilićem kroz reprezentaciju, odnosno da u budućnosti budete dobri reprezentativci. Ova promocija je, kao što smo rekli, svojevrstan omaž velikom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću. Želimo vam da budete bolji košarkaši, a što je najvažnije, da budete i bolji ljudi. Hvala vam i srećno svima… – poručio je Projović.

Kao ponosni sponzori Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige Srbije, Roda i Triglav su, zajedničkim snagama, i ove godine obezbedili svim klubovima ove tri lige garniture dresova u kojima će se takmičiti tokom sezone. Košarkaški savez Srbije i ove godine pokriva troškove službenih lica, poklanja klubovima lopte i participira u troškovima prevoza ekipa.

Triglav grupa, Roda i Košarkaški savez Srbije uspešno nastavljaju dugogodišnju saradnju u delu sponzorstva ovih liga mlađih kategorija. Snažnom podrškom i ove godine zajednički bodrimo mlade košarkašice i košarkaše u novoj takmičarskoj sezoni.

TRIGLAV ŽENSKA KADETSKA LIGA SRBIJE

Crvena zvezda mts – Beograd

Art Basket – Beograd

Vojvodina 021 – Novi Sad

Kraljevo – Kraljevo

Radivoj Korać – Beograd

Ras – Beograd

Sistem 2000 – Smederevska Palanka

SPD Radnički – Kragujevac

Srbobran – Srbobran

Srem – Sremska Mitrovica

Hajduk Veljko Spajić d.o.o – Negotin

ČA Basket – Čačak

1. kolo

23.10.2021.

ČA Basket – SPD Radnički d.o.o. u 14.00

Srem – Srbobran u 15.30

Ras – Sistem 2000 u 16.30

24.10.2021.

Vojvodina 021 – Crvena zvezda mts u 12.30

Art Basket – Hajduk Veljko Spajić d.o.o. u 14.00

27.10.2021.

Radivoj Korać – Kraljevo u 14.20

TRIGLAV KADETSKA LIGA SRBIJE

Borac – Čačak

Dinamik Vip Pay – Beograd

Konstantin – Niš

Mega Basket – Beograd

Partizan NIS – Beograd

Sloboda – Užice

Sloga – Kraljevo

Spartak Office Shoes – Subotica

SPD Radnički – Kragujevac

Futog NS basket 07 – Novi Sad

Crvena zvezda mts – Beograd

Star – Novi Sad

1. kolo

23.10.2021.

Spartak Office Shoes – Konstantin u 14.00

Star – Dinamik Vip Pay u 14.30

Sloga – Mega Basket u 15.00

Sloboda – Borac u 15.15

SPD Radnički d.o.o. – Futog NS Basket 07 u 18.30

Crvena zvezda mts – Partizan NIS – Odloženo

RODA JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Mega Basket – Beograd

Aktavis Akademija – Leskovac

Dinamik Vip Pay – Beograd

Borac – Čačak

Vojvodina – Novi Sad

Konstantin – Niš

Novi Pazar – Novi Pazar

Partizan NIS – Beograd

Radnički 1950 – Kragujevac

Sloboda – Užice

Star – Novi Sad

Crvena zvezda mts – Beograd

1. kolo

23.10.2021.

Partizan NIS – Crvena zvezda mts u 13.30

24.10.2021.

Konstantin – Vojvodina u 13.30

Novi Pazar – Radnički 1950 u 15.00

Borac – Sloboda u 15.00

Dinamik Vip Pay – Star u 15.30

Mega Basket – Aktavis Akademija u 17.00

Video: O Beograđanki Katarini (14) bruji cela Amerika, a u Srbiji će za nju tek da se čuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA