≫ 

Zoran Lukić zvanično selektor košarkaške reperezentacije Rusije

Dugogodišnji rad u Rusiji dao mu je reputaciju da postane selektor

  • 0
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije U21 - Mladi košarkaši Srbije Foto: FIBA Basketball (www.fiba.basketball)

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je danas tamošnji savez.

Kako je saopšteno, Lukić se nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj pozciji zamenio Sergeja Bazareviča.

- Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima.

- Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije – Rusije i Srbije", rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Lukić je veći deo trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

Odlično Zvezda igra u Evroligi ove sezone, a većina navijača veruje da je vreme da se večeras (19.00) naplate dugovi Albi, ekipi koja redovno muči crveno-bele. Kvota na keca je 1,35, a na pobedu Zvezde s više od 6,5 poena razlike 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Alba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA