≫ 

Gorak poraz Zvezde u Evroligi: Alba "ugasila" blede crveno-bele u Pioniru

Loša partija Radonjićevog tima odvela ih ka debaklu

  • 93
Košarka Evroliga Crvena zvezda Alba

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su ubedljiv poraz na svom terenu u 5. kolu Evrolige, Alba je autoritativno, čini se i nikad lakše, savladala Beograđane rezultatom 78:63 što je srpskom timu treći neuspeh ove sezone.

Oko 5.000 navijača u hali "Aleksandar Nikolić" svedočilo je verovatno najslabijoj partiji igrača Dejana Radonjića.

Bilo je ovo veče koje će svi u taboru sa Malog Kalemegdana probati što pre da zaborave, koliko već sutra ujutru, jer ništa nije valjalo, ništa nije vredno pomena bilo u igri srpskog predstavnika u elitnom takmičenju.

Vođstvo od 6:2 u samom povoju meča bio je najsjajniji period Zvezde u petak uveče, i to je sve što bi trebalo da se zna o igri srpskog prvaka. Alba je brzo uhvatila svoj ritam, trojkom Tamira Blata povela 12:10, tako je i završena prva deonica - i više se nije osvrtala.

Sve posle toga bila je čista dominacija nemačkog tima predvođena Zusmanom, sveprisutnim Sikmom, Smitom, Loom, Blatom i ostalima koji su se doslovce razleteli po parketu beogradske hale, trčali, šutirali, igrali odbranu i pogađali šuteve u visokim procentima.

 

Gosti su Zvezdi dozvolili tek 25 poena u prvom poluvremenu što mnogo toga govori o odbrani kojom su mučili rivala, ali i o napadu Zvezde koji je bio sve samo ne tečan i precizan. Taj period meča završen je vođstvom Albe 38:25 i bila je to najava skorog sloma Beograđana u trećoj četvrtini.

Tračak energije se pojavio u startu drugog poluvremena, "povukli" su Beograđane u juriš Volters i Kalinić, Mitrović u reketu, Kuzmić svojom serijom poena, ali je to bilo dovoljno tek da se spusti dvocifrena prednost Nemaca -i to na minut, dva vremena. Usledio je novi nalet nemačkog tima od kog se Kalinić i družina nisu oporavili.

Košarka Evroliga Crvena zvezda Alba

Foto: MN Press

Na gotovo svaki nalet Zvezde, na svaki poen, Alba je uzvraćala još jače: trojkama, lakim poenima koji su često i nedopustivo lako dolazili nakon osvojenih lopti u napadu.

Bila je to matrica po kojoj je teklo čitavo drugo poluvreme. Alba je bila razigrana, poletna, Zusman, Lo, Sikma i Smit su tukli sa svih pozicija, a Zvezda ni da bljesne. Svima u hali je bilo jasno u kom pravcu ide meč i mnogo pre nego što se on primakao kraju. Bez energije, reakcije, bez ideje i igrača koji bi povukao ka preokretu bili su crveno-beli večeras protiv rivala koji je tokom 40 minuta stopostotno držao sve konce igre u svojim rukama.

 

U bledom timu Zvezde opet je Kuzmić štrčao kao najistaknutiji pojedinac, ovog puta sa 16 poena i 6 skokova - indeksom 22. Volters je dodao 13, Mitrović 11 i 9 skokova, a Kalinić tek pet uz katastrofalan šut za tri poena - 0/6.

Na kraju, ipak, pesma navijača za košarkaše Dejana Radonjića za koje je sezona praktično tek počela, skor u Evroligi 2/3 ne izgleda uopšte tako loše posle šet rundi, ali lako može otići u deblji minus ako se bduu "reprizirale" partije kao ova večeras.

Crvena zvezda - Alba 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 13, 5as, Uskoković, Davidovac, Mitrović 11, 9sk, Lazić 3, Kalinić 5, 4sk, 4as, Dobrić 5, Holins 10, Simonović, Kuzmić 16, 6sk, Cirbes.

Alba: Lo 17, Da Silva 9, Smit 8, Delou, Matisek 3, Nikić 0, Olinde 9, Koumade, Sikma 11, Peno, Blat 10, Zusman 11.

Košarka Evroliga Crvena zvezda Alba

Foto: MN Press

nikola kalinić

Foto: MN Press

Evroliga, 5. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Uniks 71:68

Žalgiris - Bajern 73:75

Makabi - Panatinaikos 77:73

Armani - Asvel 73:72

Real Madrid - Fenerbahče 70:69

Petak

Crvena zvezda - Alba 63:78

CSKA - Olimpijakos 88:82

Baskonija - Monako

Barselona - Zenit

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    22. oktobar 2021 | 21:18

    Nije mi namera da vredjam niti bilo šta, ali braćo delije držte se vi fudbala tamo vam ide mnogo bolje za razliku od nas, verujte niste vi za ovaj sport njega prepustite Partizanu, pravim majstorima ove igre na našim prostorima a i šire 😉

  • 22. oktobar 2021 | 21:25

    Smejase se sinoc posle fudbala, sad malo nek kukaju. Sve se vraca. 90% komentara sinoc na Partizanovoj vesti su bili ciganski. Sad vam se obija o glavu

  • Cane

    22. oktobar 2021 | 19:27

    Deri fmp koji se citavu deceniju izdrzava sa grbace radnika i poreskih obveznika. Najvece zlo ove Drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA