Kakav FMP, strašan FMP! Panteri savladali i Megu za četvrtu pobedu u ABA ligi

Ekipa iz Železnika ređa sjajne rezultate

  • 1
Mega, FMP, Brajs Džons

Foto: ABA liga / Mega Basket/Ivica Veselinov

Ekipa FMP-a nastavila je sa sjajnim rezultatima u ABA ligi, posle pobeda nad Cedevita Olimpijom, Igokeom i Mornarom, uspeli su da skinu skalp još jednoj odličnoj ekipi, radi se o Megi. Panteri su na gostujućem terenu slavili sa 89:82 i tako su došli do svoje četvrte pobede iz pet mečeva u okviru ovogodišnjeg izdanja ABA lige.

Možda je FMP ove godine konačno skockao ekipu za velika dela, u prvom kolu su pretrpeli poraz od Budućnosti od Podgorice, međutim, čak i tada su pokazali naznake da bi mogli da uzdrmaju neke od najmoćnijih timova Jadrana.

Prvo su savladali Igokeu, onda su nakon produžetka bili bolji u Sloveniji od Cedevita Olimpije, da bi u Železniku slavili i protiv Mornara. Sada je na red došla i Mega, ukoliko se pogledaju rezultati iz prethodne godine, FMP je savladao čak četiri od najboljih šest ekipa iz prošle godine, što je veoma zanimljiv podatak.

S druge strane, Mega ne može baš da se pronađe u ovoj sezoni, doveli su nekoliko talentovanih igrača, kako to obično i rade, ali svi oni nemaju dovoljno iskustvo za izazove u ABA ligi, što dokazuje i podatak da im je ovo treći poraz.

Najefikasniji igrač u redovima FMP je bio maestralni Brajs Džons sa 24 poena, pratio ga je Nevels sa 17, dok je Tasić dodao 15. Svoj doprinos je dao i Izundu, koji je postigao osam poena, ali je tome pridodao i 10 skokova. Na drugoj kraju terena čak petorica igrača su bili dvocifreni. Smit je dao 17 poena, Kazalon i Matković po 13, a Balčerovski i supertalentovani Nikola Jokić po 12, takođe je i Boriši Simaniću falio jedan koš za dvocifren učinak.

Košarkaši FMP-a bi mogli da nastave svoju seriju pobeda, pošto u narednom kolu dočekuju Zadar koji za sada još nema pobedu u ABA ligi, a onda već putuju na megdan Partizanu, Mega nema toliko sreće pošto u narednih pet kola igra sa najboljim ekipama ABA lige i to sledećim redom - Zvezda, Budućnost, Igokea, Cedevita Olimpija, Mornar.

Video: Košarkaši FMP-a ostvarili su prvi trijumf u sezoni: Nenad Stefanović debitantsku pobedu na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA