Bivši košarkaš Zvezde srušio Real u sred Madrida i naneo im prvi poraz u prvenstvu

Ovo je tek drugi poraz u sezoni za Kraljevski klub

  • 0
Dilan Enis

Foto: MN press

Gran Kanarija je napravilo jedno od najvećih iznenađenja u svetu košarke tokom ovog vikenda, oni su na gostujućem terenu savladali Real iz Madrida sa 75:70, dok zasluge za ovaj trijumf idu Artemu Pustoviju koji je postigao 14 poena, kao i bivšem košarkašu Crvene zvezde, Dilanu Enisu, koji je postigao poen manje.

Real u domaćem šampionatu nije znao za poraz, imali su skor od šest pobeda, dok su u Evroligi pretrpeli tek jedan poraz i to na gostovanju od Olimpijakosa.

Niko nije ni slutio da će upravo Gran Kanarija probiti led u Endesi, a sve zahvaljujući Dilanu Enisu koji ih je nosio. Real je bolje otvorio meč, prvu deonicu su dobili sa 21:14, da bi Gran Kanarija u drugoj uzvratila istom merom. Treća četvrtina je donela prednost gostu od pola koša, da bi oni u poslednjoj samo potvrdili pobedu.

Gran Kanarija se sada nalazi na trećoj poziciji sa pet pobeda iz sedam mečeva, dok je Real poziciju iznad. Barselona se nalazi na prvom mestu sa jednom utakmicom manje, ali sa svim pobedama.

Video: Dilan Enis emotivno doživeo doček zvezdaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA